4
Komen

temporary

Assalamualaikum n selamat hari sabtu korang! =)
Feeling good today.everything is just fine cuz finally,I got my beauty sleep.hee
senyum lagi.
before this,sy rushing buat macam-macam.2 presentation, 3 assignment harus settle n submit dalam tempoh 2 jam.4 hari sy tidur around 4 then pergi class pukul 8.my friend siap tersengguk-sengguk dalam class.then dia makan chewing gum untuk elak daripada lebih mengantuk.at the end,dia tertidur sambil kunyah chewing gum tu.pheww.tempat submit pulak nak jauh je each other.belum lagi tempat nak present.belum lagi printer buat hal.belum lagi jam dekat kedai printer dengan classmates yang also ade problem berkenaan print-print ni.twelve until two pulak sy ade class dan sy orang first yang harus present hasil kerja sy at twelve.ohmaii.nampak tak berapa banyak benda yang overlap dekat situ?nampak tak betapa busy nye sy?tercungap-cungap tahu?
Tapi semua tu dah settle dan sy boleh buat kuak lentang atas katil sekarang.ohnomnomm.
okay,kite tutup cerita boring tu
dan..
my happiness is temporary.sy diuji lagi
sy ni type yang tak suka nak marah-marah orang.kalau sy marah,sy akan nangis.first,sebab sy takut kena marah dengan orang yang sy marah.second,sy tak berani nak express my feeling.tak berani nak tunjuk yang sy marah.semua sebab takut.
bila kite buat baik,orang pijak kepala.orang cakap,buat baik biar berpada but in different situation,sometimes we have to.
u know,buat baik in another way.mengalah
tapi sampai bila?
sampai bila kite kena mengalah dengan benda yang sepatutnya menjadi hak kite?kite ada hak untuk bersuara untuk dapatkan ape yang sepatutnye menjadi hak kite.tapi demi menjaga hubungan,sometimes kite harus mengalah.tapi kenapa banyak situation yang berlaku dalam hidup kite,whenever someone kena mengalah.orang tu mesti kite?orang lain tak rasa benda yang sama ke?selfish ke mereka?
frankly,sy muak dengan perkataan mengalah.forever ke i just have to sit down and redha?
i always try to figure out the solution in many ways but at the end,its me.
mengalah demi kepentingan orang lain.tanggung kesusahan yang berpunca daripada orang lain
whenever i did it,kesusahan tu sy tanggung sorang-sorang.
hati ni sakit.
penat.
bengang.
kenapa sy selalu macam ni?
entah lah
take it in positive way,aira
thats all u can do
"it ain't easy but sometimes you have to forget what you feel and remember what you deserve"
sy kalau marah,5 minit je paling lama pun.just take time to think in silence.
then i'll be okay :D
p.s : kite emosi.maaf ye korang?hee

Best regards,


4 comments:

Hanna Nabiella said...

hanna paling benci ade yg try nak pijak kepale kat hanna or my friends, .Kalo bab cmnie, i think aira xboleh diam je, aira kne luahkan rase xpuas hati aira tu. t mkin terok jdi nye. oke lalink?. owhh, hanna kalo marah stgh jam above bru nk oke. lagi lme hanna dri aira ye. werkK! bHahaha xD

Shakira Pathi said...

happiness should be always :)

aira shahira azmi said...

hanna:sape tak geram kan kan?aaa.i always try but their ending always be the same.me yang harus mengalah.seems unfair on me.haha.okay,lama 25 minit.tak lah jauh beza sangat =P

aira shahira azmi said...

shakira pathi:maybe in yours.not mine :')