3
Komen

once a week

Assalamualaikum =)
this time around,i just received two bags of bottles.it just because students lain dah mula tahu tentang ni so thats why la kot semua dok pakat hantar bag by bag dekat rumah sy.hee
okay,lets be random.kolej sy,which is usually sy panggil rumah ni ade lapan orang dan satu rumah ade dua bilik.Itu baru rumah sy.Satu floor ade dua belas rumah if I’m not mistaken.Let say,in average sorang minum dua botol air in one week.Satu rumah boleh dapat enam belas botol sebab ade lapan orang.Enam belas botol darab dua belas rumah then dua belas rumah darab dengan sepuluh tingkat.Itu baru assume sebab usually,more than two kot.Belum campur lagi dengan botol shampoo,botol perfume,botol dynamo,air tin,papers and the list goes..

Fyi,rumah sy sangat rajin buat recycle sampaikan students rumah lain sanggup kumpulkan botol hantar dekat rumah.we just begin it in silent but tuptup ramai yang tahu.dah macam agent recycle lah pulak.ahha.but its okay.kalau recycle plactic,jual dekat uncle yang selalu amik tu takdelah mahal sangat tapi lepas jugak la kalau setakat nak beli air n makanan buat tengok movie depan laptop reramai.hukhu 
(tu yang best sebanarnye =P)
bila weekend,botol sangat banyak dekat rumah.
super duper banyak hoi
then we all akan buang semua air dalam botol tu.
pakai sliper,penyekkan semua masuk plastik.kalau nak penyekkan tin,we all pakai boot yang supposed guna pergi masuk workshop.eheh
 oh well,just ignore all the selipar busuk.i show u guys this pic just untuk focus dekat botol penyek.deal?
again,please ignore it all.ehes
 dah penyek banyak-banyak,we all masukkan dalam kotak
now on,semua kotak ni dah full
dah kemas dah semua.dalam kotak,plastic hitam n biru pekat ade botol plastic,dalam plastic hijau ade tin.wink.
act,ni je yang baru collect balik sebab yang haritu dah jual.
bagus jugak sebenarnya buat macam ni.kite dah  mudahkan urusan orang lain sebab kite dah asingkan dia ikut group kan?dapat jugak duit tambahan.hiks.
have a nice day people.will update more soon :)
p.s : siapa ade botol nak buang?meh bagi dekat sy.anyone?


Best regards,


3 comments:

Shakira Pathi said...

baguih2, keep on buat recycle :)

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

aira shahira azmi said...

@shakira pathi:hehe.for sure:)