3
Komen

who is my soulmate^^

Assalamualaikum :)
ini entry reupdate sebab total page view yang banyak.just thanks to all yang sudi baca :')
Bismillahirrahmanirrahim,this is my heart's word.
Today,for the first time i guess. Entry serius. Dan ini betul-betul serius. I will reveal my secret about soulmate. Act,well known kan that we don't know who gonna be our soulmate. Less known is,who is our soulmate? 
Then in specific,who is gonna be my soulmate?
Okay,banyak question mark dalam kepala *pang
Some people say,
"No need to worry about that. Jodoh,ajal,rezeki,maut. Semua tu dah ditetapkan."
Okay,that version is from people who is mature than me.
Kalau kena dekat kawan y ngokngek sikit. They will say like this,
"Adoiii. Yang kau fikir benda ni kenape? Serabut ah. Ko takyah risau. Buatbuat risau pon tak payah"
*siap gelak CAPSLOCK
--'
I have a little conversation with my mum. Since,yelah. Anak yang manje dengan ibu. Macam-macam nak tanya. So try jugak tanya dekat my mum
"Ibu,pening la. Siape agaknye jodoh sha kan? let say,jodoh sha dah muncul dalam hidup sha but sha tak tau. Then sha biar dia pergi. Lepastu,kot2 sha ingat guy ni jodoh sha. Dah kahwin tibatiba bukan. Alurrrr,abislah sha macam ni bu. Ohya,btw macam mana ibu tau ayah tu jodoh ibu? kotkot bukan kee?"
ohh,pedas kot ayat sy but my face maintain innocent. As usual. hee
then,my mum smiling at me and said,
"Bila tiba masanya,sha akan tahu sendiri. Banyakbanyak lah mintak tolong Allah beri petunjuk"
speechless
Ade jugak y pelik kenape sy tak couple. Bagi sy,tak couple bukan something yang weird. Tak payah nak pandang macam kite ni alien bile kite cakap yang kite tak couple.Bukan tak pernah couple. Pernah jugak la,sekali dua.ahas. Cerita dulu-dulu. But now i totally change my mind.
when you finally let go of the past something better comes along,insyaallah :)
Im waiting for him!^^
Honestly,sy selalu fikir pasal jodoh sy. Pernah sy cakap dekat kawan sy yang sy rindu dekat jodoh sy. Then my friend buat muka. Something like whatttt? ahha..sy senyum je tengok respond die. sy pun tak tau kenape. Maybe sebab sy tahu yang lelaki tu ada(insyaallah)  cuma tak tau siapa. Then sy tau jugak yang dia adalah lelaki yang betu-lbetul Allah dah takdirkan untuk sy. Mesti pilihan yang terbaik.
Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik kan?
sy akan usaha. The rest,sy berserah dekat Allah.
Lelaki tu boleh jadi jugak salah seorang daripada kawankawan asy.erkkk
hakha. Tak kot? Tapi,boleh jadi kan?
Boleh jugak jadi orang yang sy tak pernah jumpa kan? Or maybe pernah berselisih kat mana-mana? Maybe pernah main sama-sama dekat playground masa kecik-kecik dulu?
hmm..rahsia Allah kan? who knows? bila fikir-fikir balik,indah kan ketentuan Allah?
bila sy sedih,sy selalu fikir. If jodoh sy ade dekat sini,mesti dia tak akan benarkan setitik pun air mata sy jatuh.
I always pray to Allah. Show n guide me to know who is my soulmate:')
Ape agaknye yang jodoh sy tengah buat sekarang kan? Hope dia sudi terima sy. Hope jugak jodoh sy pun tak couple n usaha cari sy.
Okay,nak tanya. Pernah korang terfikir? Tehee

urgent note : after taip semua ni baru teringat pesan my dear maklong. dia cakap dengan nada ugut hari tu
"yayang jangan kawen selagi belom ade master!"
aiyakkk



Best regards,


3 comments:

Paly said...

mgkn jugak dgn blogger, jodoh tu rahsia :)

aira shahira azmi said...

@paly:ahha.tak tahu lah.doakan lah aira dapat yang baik-baik ye^^

Shakira Pathi said...

Jodoh tu ada dimana-mana :)