8
Komen

hiatus

Assalamualaikum and hi :)
sorry for the longggggg hiatus.if only you noticed about it lah kan.i have a lot to share but idk where to start and how to begin.well,this is the common problem faced by bloggers=P so,same goes here.in this blog.ohya,sy acik lupa je nak pesan.i hope you don't mind with my language.i'm not really good in bahasa sebab even sy cakap bahasa melayu pun kadang-kadang tunggang terbalik.ohok.anyway,i have a problem.i want to share everything with you but after sy taip semua dan baca balik.sy mesti delete.i always feel eh ni tak best lah nak share.you know,sy hanya akan pilih benda yang sy rasa interesting nak share je(entry sy yang before ni even tak best,tu dah cukup best bagi sy).if not,better i don't update my blog.bila sy baca blog orang lain,sy rasa blog diorang sempoi sangat.update hari-hari lagi.i have to admit that i love it but when i try to apply it on my blog,taip panjang-panjang then baca.i delete it back.oh prinsip.
actually,which one yang you all prefer eh?

just so you know,i love foods.semua orang cakap pic sy dekat atas ni dah tembam and chubby.indeed!dah kata holiday?tak holiday lah kalau makan pun nak sekat-sekat kan?memang diet sy bersepah lah kan kalau tengok apa yang sy makan hari-hari.lemme show you apa yang sy makan from last week until hari ni.
last week,five days kot sy makan toasted bread dengan honey je due to menstruation.well,that is normal.perempuan kan?even me,myself pun tak dapat nak handle rasa yang macam ni.hilang selera makan la,haus la,kuat makan la.
then sy pun ade balik kampung.ada satu bakery dekat kampung sy ni,dia jual sushi bun roll ke ape ntah nama dia.i forgot.sy memang fail bab mengingat benda ni.ohok.last sy makan masa sy tengah tunggu result u keluar.now,sy dah nak masuk part 3 dah pun.lama kan?almost a year.sy try jugak cari dekat bakery tempat lain.even bakery dekat penang pun sy dah selongkar.they don't have it.i think benda ni homemade kot.i really interested with something yang ada seaweed especially sushi but most of my friends dosen't like it.diorang akan tutup hidung semua kalau nampak sushi apetah lagi if sy invite makan.memang diorang takkan boleh telan.so,usually sy akan makan sorang since i have no friends to go with :(
disebabkan dah lama tak makan jugak,sy beli 3 terus.hee
here it is.dia roti.roti ni dia roll then wrapped with seaweed.dalam roti yang dia roll tu ada ayam,mayo,timun kot(macam dalam sushi and warna hijau tu) the ada macam serunding ayam.full gila dalam roll tu.then both side dia ada serunding ayam tu jugak plus bijan,
serious sedap.if you love sushi then you should try this:)
the next day,hari ahad.sy breakfast ini.my ibu yang bekalkan.fyi,i'm a big fan of something yang diperbuat daripada tepung.so here i have roti nan,curry puff and this kentang wedges or wadges(idk how to spell it.always get confused kentang ni dengan kasut tu.idk which one wadges and which one wedges.or both wadges or both wedges.ahah.don't know la.can't differentiate it lo.banyak betul don't know sy kan?=P).okay,if sy makan roti canai,roti nan,capati or ape-ape lah even roti pratha,sy type yang tak suka makan cicah kuah.sy suka makan kering-kering macam tu je.then later baru makan kuah tu pakai sudu buat macam soup.thats my style.one thing yang sy teringat jugak,masa sekolah dulu ada kawan sy dua orang argue pasal the right way to pronounce curry puff.sorang cakap curry puff then another one cakap karipap.i try nak solve kan diorang punya kusut.i said "curry puff tu in english while karipap tu in malay lo".both of them senyap sekejap.i think dah settle.then diorang continue lagi."aku rasa,curry puff" then another one said "aku rasa karipap" and i was like "err,tak habis lagi ke?"ahha.
as for today,i'm having carbonara for my breakfast + lunch = fastlunch.fast lunch cuz i eat this between breakfast and lunch time.around 1100 am macam tu.sy lunch awal sikit daripada orang lain.dah lama sy teringin nak makan carbonara sebenarnye.tapi baru hari ni nak buat.if carbonara,sy lebih suka if makan dengan macaroni sebab nanti ada cream yang bertakung dalam macaroni tu.bila makan rasa best.hehe.one more,ini homemade.makanya,sy letak isi ayam banyak-banyak kasi puas makan.bila ibu nampak,dia just geleng kepala sambil cakap "this is what you called diet?"
ohok.i can't help myself ibu.
this one first time.i hate peanut butter.sy rasa peanut butter tu tak sedap.payah nak telan.tadi masa selongkar-selongkar cabinet dapur tu,sy jumpa ni.aya yang suka makan ni sebenarnya and guess what.peanut butter dia sedap!hee.i've changed now.
 thats all for foodie post.ni salah satu cara nak try update sempoi-sempoi.ngee.hope you guys enjoy it.any suggestion boleh drop in comment box.deal?
haaa.sape ingat yang sy dengan housie ada buat recycle?sy ada buat entry pasal recycle dulu.if you guys pernah baca,here it is.final collection before sem break.we all tumpang kereta kawan,kancil.gile tak muat hoi.terpaksa buang 4 kotak and 2 plastic yang hitam besar tu.sayang,tapi nak ulang alik jauh.so we all just dapat RM 24.40 je.haish,kalau la kereta besar sikit mesti banyak sikit dapat.tapi takpe.next sem kite guna duit tu buat beli makanan okay?wink
 
p/s : tomorrow is may.

Best regards,



8 comments:

Paly said...

ouww,, bab2 makan ni mmg bes, haha.. tp makaroni mmg paly tak suke, tak tau ler nape..

# indeed, mmg best peanut ^_^

Shakira Pathi said...

Jaga berat badan :p

Hanna Nabiella said...

Alaa, bia la bambam! omey ape. huihui. ohhaii, i love karipuff ! Every morning wajib beli kat kantin sekolah tau. Haha. tu pun kalo cikgu xdela kat kntin tu. XD .

Dayang Siti said...

awk ditag kat GA nie
http://akukahbidadariitu.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html

aira shahira azmi said...

@paly:heyy macaroni sedap tauu.omo,tak dapat jadi geng aira makan sesame.ohok ><

aira shahira azmi said...

@shakira pathi:hahah!i'm trying=P

aira shahira azmi said...

@hanna:omo,rindu currypuff sua.dulu hari2 jugak beli.after this help me to send my regards to currypuff.can?ohok ><

aira shahira azmi said...

@dayang siti:heyy,goodluck!semoga menang GA!^^