7
Komen

'kenot' is cannot

Assalamualaikum and hi
i'm on my break right now and of course i'm looking for a part time job.sy dapat offer dekat domino pizza.i thought jadi assistant untuk kedai tu pun jadi la.you know macam lap tingkap & sapu sampah ke,tolong packing order ke,pizza maker ke(this one is over and very demanding).haha.then when i get it,
lah?
delivery girl?
omo,sy pun satu.terlupa ke fact yang domino ni more to delivery?this kind of job pun offered to someone yang memang alahai-buat-malu-je-tak-reti-bawak-motor.memang tak la kan.so,i have to let it go.
at night,i have a little conversation with one of my friend.he got offer at secret recipe.pagi tu apply kerja,pagi tu jugak dapat kerja.how lucky.then dia ajak sy kerja dengan dia sebab tempat dia nak satu lagi pekerja n pekerja yang tempat dia nak tu pekerja perempuan.i was sooo excited.tapi.job tu dekat the mines.bangi's area hoi.i can't go there.aya kerja dekat puchong.i don't know how far the distance even just agak-agak.sy tanya aya,
"aya,how far bangi n puchong eh?"
"jauh tu.kenot"
haikkk?that word 'kenot' is something =P
so,i have to let it go.
next,i try apply kerja part time dekat area-area rumah.punya lah tak putus asa kan.semua nak full time n kalau part time pun nak dalam tempoh 6 bulan.ai just boleh kerja 2 bulan je.tu pon tak sampai kot.so,have to let this go too.
sedih tau tak ade duit tambahan.memang la boleh consider mintak duit parents sebab sy anak perempuan n still study.but,sy dah biasakan diri kot.kalau nak beli keperluan,overall duit parents.macam buku,yuran n other basic stuff.if kehendak,sometimes je kikis duit parents.hee.most of the time sy guna duit yang sy simpan sendiri if ade atuk or siapa-siapa bagi.the only moment for me to shop until drop is when i use my own money.if guna duit parents rasa serba salah.nak mintak pun malu.tapi takpe.dah save dekat situ.dan kalau sy tak kerja,memang tak la sy keluar rumah.duduk je la terperap dalam rumah cuz i'm not that type yang berkeliaran tak tentu pasal.keluar pun sabtu ahad je with parents.itu pun sekejap tau.tak sempat matahari nak lepas rindu dekat kulit ai dah masuk rumah balik kot.uhuks.
duduk rumah pun sy macam anak tunggal.semua orang tak ade.nak kemas rumah pun tak tau nak kemas ape dah sebab tak ade orang buat sepah(dah kalau sy sorang je,sape pulak nak buat sepah kan?)-.-
so,what can i conclude here,hidup sy sekarang sangatlah tak productive sampai badan jadi lemau.
hope you don't mind to see my lemau face without any makeup.pray for yourself okay?please take note.mana lah tahu nanti malam nightmare.
 happily lying next to the balang biskut
even biskut lemau said : hye aira.kite geng
me : yes,we are (fact accepted)


Best regards,



7 comments:

Paly said...

tak pompuan, elok gak tak keje, mesti ade hikmah :)

# lorr.. aira la wat sepahkan, pastu kemas balik, hohoho :p

Shakira Pathi said...

Cer carik keje 7e ke :)

Ices said...

7E bahaye la utk pmpuan..da penah ade kes..uish..seram nk citer..

aira shahira azmi said...

@paly:elok lahtu.menggemokkan badan.haha.emm.paly tanak tolong kemas sekali ke?=P

aira shahira azmi said...

@shakira:ouh,dah.tapi tak ade pon.sobs

aira shahira azmi said...

@ices:okay3.aira tak kerja pun^^v

Hanna Nabiella said...

Wahh, best nye cuti 2bulan !!!huhu, aira dok uma jela, beso an peyot. Kihkihkih xD

#Haram owg islam keje at 7e dan yg sekutu dgnnye sbb kdai tu ade jual arak. :)