5
Komen

silent note : make it even better

Assalamualaikum.
serious talk,i'm not picky.i eat food in almost all forms as long as it is halal.senang cerite,bawaklah sy pergi mana pun.bagilah sy makan apa pun.confirm yang tinggal just benda yang memang tak boleh nak dimakan.for instance,tulang :p
bukan lahap,but i definitely appreciate that food.plus my habit of trying new things.hee
azam sy untuk tahun ni,sy nak kurangkan makan junk food.stop beli semua yang pack dalam plastic.biscuits ke,mr potato ke.sebab bila check balik,nama diorang je makanan ringan tau tapi calorie dia banyak hoi.semua ni sebab sy tertengok channel 707 tu.susah tau tengok dia nak bawak badan dia sebab obes and dalam cerita tu dia berusaha untuk kuruskan badan.look like biggest loser punya show la.then tibe-tibe jugak,since balik haritu sy punya selera makan dah lain.sangat-sangat membantu la kan sebab kalau dulu,asal boring je carik benda nak kunyah.tak lapar pun padahal.it just boring.kunyah pulak nak french fries je.sayur pun tak nak makan.lagi-lagi kalau brokoli.sy always mengelak kalau orang suruh sy makan(until now) sebab sy rasa macam makan rumput padang bola sepak setiap kali makan.hee.adoila zaman jahiliyyah kan.
so,i move on.i change my daily meal.i keep it in check so that i only eat healthy meal.dulu,when i was child.i love to eat carrot and tomato.carrot dengan tomato tu sy just basuh then makan krak kruk krak kruk sambil tengok tv sebab masa kecik-kecik sy lebih suka sayur selain warna hijau.then surprise.habit tu datang balik.i'm happy with it.so guys,lets!
eat well from now for your future :D
silent note : my breakfast.i can't stop myself from falling for almond.actually ayah baru beli almond ni semalam.sy bukak pagi-pagi lagi makan sorang-sorang time semua tak ade dekat rumah.haha.now dah tinggal sikit.habis la kalau they all tahu.they might kill me:p

Best regards,


5 comments:

Sue Bee said...

mkn kacang badam pagi2?..tak ke masuk angin perut tuh nanti..?

aira shahira azmi said...

maybe perut aira gagah.hehe.fine je.sebab aira tak breakfast pun selalunye.minum air masak je.so takde beza n tak effect^^

Hanna Nabiella said...

hanna dri dlu (xtaw since when ) smpay skag emg anti mkn sayur. Haha. Segale sayur bgai hanna xmkn. Just kangkong, n carrot je yg tekak nie boleh telan. Hehe. Kalau bab mkn tekak hanna emg choosy gilos nk mmpos. XD

aira shahira azmi said...

uihhh.memang anti?macam mana rasa eh?x sakit perut ke hanna?=O

Hanna Nabiella said...

Hanna ase hanna ag sihat lau xmkn sayur sbb if hanna mkn bnde yg hanna xsuke n tekak hanna xley trime, nti mesti muntah2 n pening.. haha. Weirdoo.. <(ˍ ˍ*)>