2
Komen

kan elok tu?

Assalamualaikum and hi :)
okay,okay.i won't apologize for the same mistake.sure you know what =P
i'm trying to update my blog regularly.
do you know i don't like to wear baju kurung?sy dah cakap ke belum dekat korang yang sy sangat tak suka pakai baju kurung?when i was kid,maksud sy kid yang sangat kid tau.sy memang pergi sana sini pakai short or skirt sebab senang nak berlari kesana sini.lagipun,masa tadika memang pakai skirt.sebab tu dah biasa.if not,sy pakai jeans.yang penting,sangat la payah untuk pakai baju kurung.bila dah besar sikit,still jugak tak berubah.seluar je everywhere even pergi wedding orang.dialog yang selalu sy dapat(sampai dah hafal)
aya : kenape kakak tak pakai baju kurung?
me : tanak(serious kalau keluar je soalan tu rasa macam nak nangis.punye la tanak pakai.hailaa)
lepas tu mesti pergi dekat ibu.konon mengadu
me : ibu,aya suruh sha pakai baju kurung.
ibu : haa,pakai la.
you know what?sy sanggup tak attend wedding tu semata-mata taknak pakai baju kurung.banyak jugak la wedding yang sy tak attend(counting).as for me,baju kurung tu macam rimas.sangat tak bebas nak bergerak.when i was 12,sy prefect.selalu pergi sekolah lambat sebab tertinggal bus.ohok.selalu masuk je school area orang dah otw nak pergi perhimpunan pagi.then masa ni la sy macam memaki hamun kain sekolah sy.sebab dia buat sy lambat.sy pakai vest tu.alah,confirm you guys know how i look like kan?kain tu macam kain ape ntah orang panggil tapi dah macam ikan duyung rasenye.then usually sy akan angkat kain sy tinggi gila sampai atas lutut and naik tangga tiga'tiga so boleh naik tingkat empat y ada lapan belas anak tangga dalam masa tak lebih 41 saat.hee.well,aira kan.thats why kain sekolah sy selalu koyak=P
bila dah besar lagi sikit,sy start la pergi wedding pakai baju kurung and still.sometimes pergi wedding wearing baju or skirt labuh yang just nice.asalkan nampak sopan.
lately,i wear baju kurung for two days.baju kurung yang sama pulak tuu!i know,sounds disgusting but sy bersyukur gila sebab pakai baju kurung.imagine,i take bus and pergi satu tempat ni alone for something.pergi sehelai sepinggang macam tu cuz i thought nak balik hari.bus drop je sy dekat bus station situ sy terus pergi kaunter nak beli tiket untuk balik petang tu.sy tengok jam.the time now 1130.then aunty tu cakap tiket petang habis.yang ada just tiket pukul 1130 and 1200 for the whole day.aaaaa.sy baru sampai kot time tu.uh.terpaksa la sy pakai baju tu sampai ke esok pun.after this,serious rase nak bawak backpack everywhere.sepanjang sy pakai baju kurung tu sy rase sopan and selamat je.yelah,alone kot pergi balik!
now,i love wearing baju kurung and i feel good!tehehe

balik tu,sy tengok kain sy koyak.err,again?hahah
ohya,hari tu sy buat dessert.one of them is caramel pudding.them kot.see,banyak kot sy makan.sampai kalau kawan sy text
aira,whatchu doin haa?
....
...
uh,i know.mesti makan kan?--'
.....
...
...
come on la aira,makan lagi ke?!
bhahahahah.really sorry.as long as i'm home,i'll continue buat dessert and makan and makan and makan.phone pulak letak sepah-sepah sampai tak ingat letak mana.call pun tak guna sebab sy silent.ngee~
i love caramel pudding.selalu request aya beli dekat bazar ramdhan.dok la tunggu nak pergi bazar ramadhan setiap tahun.i thought susah nak buat cuz dia pakai telur.sy tak berapa reti and dia cepat muak sebab hanyir.so,this one sy buat without eggs.you guys should try it too.wink

p/s : diri sy makin hari makin menyeramkan laa.will let you guys know about it later x(

Best regards,


2 comments:

Shakira Pathi said...

Kan sweet pakai bj kurung :)

aira shahira azmi said...

@shakira pathi:hee.tula pasal.baru sedar.nak buat cemane kan><