6
Komen

my reality is just different than yours

Assalamualaikum and hi :)
serious,i dont have stories to tell you guys.my routine these days sama je.nothing interesting untuk korang tahu.ade jugak yang sangat interesting.but it just for myself.i'm not ready yet to share it with you guys.if it really happen,then sure i'll let you guys know it then.wink
act,i wanna share with you guys this something.sy sniri confuse either ini instinct or it just a coincidence.who doesn't have instinct right?tapi tak semua instinct tu betul.macam ni.sejak kecik,sy perasan yang sometimes sy boleh rasa satu perasaan yang entah.idk how to describe it and benda tu still sy rasa sampai sekarang.feeling macam something yang tak baik.okay.lets skip it first.
sy nak bagitahu jugak,yang sy selalu jumpa orang yang sy mimpi.okay,imgaine.sy tidur dan mimpi jumpa this one girl.then bila bangun,sy macam fikir.who is she?i remember her face but idk who is she.then tak lama lepastu,sy jumpa orang yang sy mimpi tu in real life.sy tegur,sy tahu nama dia.tapi dia tak kenal sy.sy tak tipu.sy pernah mimpi sorang perempuan ni.sy tahu nama dia sya... something like that.i remember her face,semua.tapi sy tak tahu dia siapa.dah lama jugak la mimpi tu.then masa sy daftar f1.sy sekolah dekat kampung.first day,dalam kelas sy.i saw her!perempuan dalam mimpi sy!sy keep on je pandang dia.masa balik,dia hye sy.you know what?sy punya lah ramah macam dah lama kenal.dia baru say hye sy dah terus cakap
'i know your name.sya....'
 then she replied 'syazana.eh,mana tahu?'
 dengan selambe sy cakap 'oh,sy dah pernah jumpa awak dalam mimpi sy yang dulu2.'
hahah.selambe tak?gila woh.tercengang syazana tu(now,she is one of my bff)
when i ask her about this,dia cakap dia shock gila time tu.ehes
if you guys jadi syazana tu,you guys takut tak?macam psycho gila ah minah ni woi.haha
tu baru satu.ada jugak sy mimpi jumpa baby boy.he is cute and the rest is history.the most important,i also remember his face.then one day,time tu bulan Ramadhan.sy tengok tv.ade la dalam berita masa tu orang dekat Palestin ke ape entah sy tak ingat tapi negara yang kena bom la.news tu tunjuk suasana dorang solat berjemaah.also forgot what solat yang dorang tunaikan time tu.side kanan my tv ada sorang budak kecik tengah solat dengan aya dia.budak kecik kan solat main2.dia tak khusyuk.so i just focus on him.tibe2 sy tengok je muka dia.bamm!muka budak yang sy jumpa dalam mimpi tu!i feel like crying,cuz tempat dia kena bom kan.idk he still alive or not.yang pasti,he still in my mind:')
another one.sy kalau buat jahat,on the spot dapat balasan.sy pelik jugak.orang lain buat jahat bersiri-siri.sy buat sekali dah kena.kalau dulu sekolah,sy ni memang nerd sikit.follow je rules.tengok kawan2 buat benda nakal kadang2 nak je join.tapi bila sy join je habis semua lingkup.semua kena punish.hahaha.including me lah.sy tak puas hati.lain kali sy try lagi join kawan2 yang buat nakal dah berkurun lama.sy join je mesti kena.adoila.sampai kawan2 tak bagi join dah.sebab dorang cakap if sy join mesti kantoi or mesti semua kena denda.
so,back to our topic.instinct.sy assume ini semua just kebetulan.kebetulan yang banyak.dari kecik,if sy rasa something je after that mesti macam ade je benda jadi.memang kerap sangat dari kecik.tapi yang sy nak cerita ni sekarang.i think la.bond between father and her daughter sangat kuat.okay,ini sy memang baru perasan.sy memang la bukan anak manja aya.sy rapat dengan ibu but since form five.sy boleh rasa something pasal aya.pernah satu malam dekat hostel,i was crying yang gila macam tersedu2 kot.kawan2 mana yang tak risau?tapi sy pun tak tahu sy menangis sebab ape.if menstruation,sometimes i cry jugak without no reason.that thing sy rasa lain dan tak kan tersedu2 segala pun.ini rasa lain.hee.idk how to tell you.tapi sy tak ingat orang lain.i just remember my father.usually kalau sy rasa pelik2 ni,sy takut.sy mesti fikir family and orang terdekat.ibu also know about this cuz whenever i feel it,i will tell her.sy terus call ayah then his phone tutup.what laa.cuak nak mampus kot time tu.i call my mum.ibu said,aya baru je lepas accident.tak teruk pun.just orang langgar kereta je.ade jugak rasa macam ni then kawan kelas sebelah meninggal.then ade jugak incident yang sy menangis macam tak dapat control tapi tak tahu sebab ape sy menangis.sambil menangis sambil fikir kot!haha.then macam biasa.i call aya then dapat tahu aya tergelincir and jatuh.hmm.what a coincidence.
p/s : korang rasa macam ni jugak tak?mind share with me?:)

Best regards,


6 comments:

DEAR DIARY MISZSALHA ^_^ said...

aira..I also hve the same prob like u..but mine is a bit diff. I just wake up bcoz I dreamed about my ex bf..n I always dreamed about him..eh~ mesti lepas tu esoknya I jumpa dia..

aira shahira azmi said...

@dear:waa.mesti rindu ex ni.hehe:*

Shakira Pathi said...

Panjangnye cerita dye :)

DEAR DIARY MISZSALHA ^_^ said...

nak kata rindu myblah coz I think his diff from other guy..tp dah bkn jodoh wlupun my instinct said "he is the one" but in real life myb my instinct slh..so sad kan? ehehe ^_^

Galih Febrizki said...

keren keren .
oh iya febrizki.blogspot.com biar bisa share

Galih Febrizki said...

keren, oh iya minta follownya febrizki.blogspot.com biar bisa sharing ;)