0
Komen

stomach speaks

Assalamualaikum and hi.
well tbh sy taknak update pasal raya pun sebab dah lamaa sangat la benda tu. sigh
but i wanna share with you guys our first attempt untuk buat jamuan raya dekat kolej. dah lupa sikit tau sebenarnye apa yang jadi hari tu so i let my stomach do the talking la here. ahah. okay tak? serious unexpected idea since kitorang just ada rice cooker nak masak, bukan dapur (ni diam2 eh,sempat AJK kolej ketuk pintu rumah kitorang lepas ni sebab bawak rice cooker,siap korang). hee
Alhamdulillah, everything went well and ada moment yang sy sempat click sepanjang hari tu. we all siap divide task macam ada y buat foods, ada y buat salad, ada y buat drinks..etc etc
benda ni nampak macam pot luck pun ada. each member prepare something untuk semua then kite gather and makan sama-sama. pagi ahad tu kitorang dah keluar pergi beli barang.
sepanjang beli tu, you know la. mana pernah beli groceries sendiri. kitorang duduk kolej,bukan duduk luar.

kitorang ada 7 orang (sorang pergi camp time ni), makanya ada 7 benda y boleh dimakan. apa y kitorang prepare untuk satu hari tu :
1. nasi impit with rendang

2. nasi goreng with cendawan celup tepung eh nama dia?


3. spaghetti bolognese


4. chicken salad
okay part ni agak funny sebab bekas semua dah habis then ada benda alah ni je yang besar. hee. kitorang basuh bersih2 and gaul salad dalam ni.

5. french fries with black paper + mayonese sauce
6. fruits

7. drinks
cuba teka i prepare y mana satu? hee :P
we made it! even barang banyak tak cukup and tak reti nak masak sangat pun, tapi semua eatable la :P

 done my raya :)
simple kan?

p/s : masa dekat buat research haritu, sy baru tahu y cara sy taip selama ni salah. serious noob sebab baru tahu. ahha. so, start entry ni sy apply cara yang betul.



Best regards,


0 comments: