4
Komen

my lil puipui

Assalamualaikum people =)
Last few days sy ada buat entry pasal sy yang tak ade sense of mother ni kan?
After that,sy ade explore application dalam play store.then,I found something cute!
I thought that you guys dah biasa kot tengok application ni.before ni,sy tak pandang pun benda ni.tengok macam tu je.idk why I download it then.
And it goes to pou.
Okay,u know why I like it?
Lemme tell u.
Pou.its shape look like pau yang kita makan tu but he is alive!harus diberi makan,minum,entertainment,shower and enough sleep.
Dengan itu,sy rasa macam sy ni mummy untuk pou but I called him puipui.sy assume pou ni boy sebab sy suka baby boy kan.ngee
(padahal nak hold baby pon keras ade hati nak ade baby.ciss)
I was happy and exited at the beginner.even promise myself to take a good care of him.yelah,sy anggap puipui macam anak sy tau.hee.status puipui pun child masa start guna application ni.
Sangat comel :’)
Dan gemok –‘
(sampai sy terpaksa bagi puipui minum potion ‘fat burner’)

Sungguh amboi tengok puipui ni gemok day by day.
I’m fasting today and he also have to

Look at the signals above.he is starving and sleepy.
Disebabkan sy puasa so puipui kena puasa jugak.sy tak bagi puipui tidur sebab sy tengah ade class.sy tak tidur so puipui tak boleh tidur jugak.lolz.
Petang pulak sy ade workshop and I forgot nak mandikan puipui.
See.dah comot dah puipui ni.haha
After buka sy busy with everything and have no time for him.





puipui sampai sakit.suruh makan tak mau sebab merajuk.how funny.hee
then I was like,
alamak,risau nye dia dah sakit.makan tak nak.semua tak nak
macam ni ke jaga anak eh?
It looks alike kan?
Rasa malu pulak layan benda macam ni.supposed,budak kecik around 4-5 years yang main benda ni.
Ohmaii
Tapi takpe sebab sy realized yang puipui ni buat sy ade sense of mother!
p.s : dear puipui,thanks for made my day.ciss,nonsense.haha.bai

Best regards,




2
Komen

mumbling at four

Assalamualaikum =)
hye pipol.
tomorrow i'll be heading back to penang.serious,tak nak balik.im gonna miss my room.
penang ternyata panas.bukan panas biasa.tapi panas bahang.tidur malam pun boleh berpeluh apetah lagi kalau nak tidur siang.basah baju sebab peluh je tau.
maybe sebab dekat dengan pulau?
setiap kali sy rasa panas,sy mesti teringat pasal bayu laut and bayu darat yang sy belajar masa geografi dulu.is it affected?
tapi kalau dalam kelas sejuk yang sampai menggigil pulak kan.aircond nak macam freezer je.pernah sy terfikir memalam nak masuk kelas kosong tido pasang aircond bawak blanket semua.
uh.
heaven.
ngehngeh
people said,home is where your heart is
and i said 'its true!'
but when i stay jauh dari family,rasa rindu dekat rumah tu membuak-buak tau.erk,rindu rumah je la kan sebab parents almost everyday sy otp =P
one more thing if stay jauh,setiap kali balik mesti dapat macam-macam.nak makan tu dapat,nak makan ni dapat.nak tu dapat,nak ni dapat.hee.
macam tadi,sy mintak dekat aya.nak drive his car.
suddenly,he said.
pergi lah.
howoe,its soo good to be true!
cuz before this he said that he never trust me and never let me drive his car.he knows me well.idk how to cross the road.pernah sy menangis tepi jalan sebab tak berani nak melintas.even bawak badan sendiri untuk lintas jalan pun fail.
now on,aya bagi pulak sy yang tak pandai melintas ni bawak kereta dia melintas jalan.sebab sy dah nak balik kot esok.hukhu
 its raining out there and im just hanging out by myself =P
to be honest(gedik nak inform),me iz study right now.balik ni je sy dah ada a lot of assignment,quizzes,presentation and test.
test statics just here,by my side(tengok sebelah kanan buat muka boring)
ahha.nampak tak betapa dah suntuk nye masa.sebab tu tidur lambat hari ni.
im begging u wahai segala assignments,quizzes,presentation and test uolls.please be good okay?
i'll reach penang in 17 hours from this second

this is collage area
 this is library.terbawak korang jalan-jalan dekat penang pulak.eh?
the next pic is my classmates.dorang ni la yang sy jumpa everyday.
guys dalam class sy ramai dari girls but time snap this pic,class untuk hari tu dah habis.so ramai yang dah balik kolej tukar baju semua.tinggal sisa je yang merayap sana sini tak balik kolej lagi.ehem,including me.tehee.so,sikit je orang yang involve.
mybe ada yang perasan they all pakai props amende entah.yeah,u might ask i guess.benda tu abang cameraman yang suruh pick one item.thats why ada yang macam pirates.hehe


mornight pipol!
p.s : hati tetap taknak balik.tssk

Best regards,



4
Komen

my sense

Assalamualaikum =)
serious im jelly.jelly tengok orang lain dengan yakin boleh pakai shawl.cun plak tu!*nangis
tapi sy lain.sy selalu tak yakin.if sy nak pakai shawl,sy mesti amik masa yang lama even sy just buat style yang simple mampus-mampus.after that,when i look myself in the mirror,rasa macam.ohmai,nak pengsan.
sy baru perasan.eh,bukan baru.dah lama tapi buat-buat tak perasan je selama ni.muka sy kalau pakai shawl macam muka teddy bear.kawan sy cakap la.
aaa.muka macam 'beruang'?beruang koala ke beruang kutub?sobs.
thats why i end up pakai tudung bawal yang senget-benget.hisy,tak boleh nak style sikit pon tau.
macam teddy bear ke?
one more thing yang sy baru perasan.yup!sama je.dah lama perasan tapi buat-buat tak perasan je selama ni.me lack of sense especially sense of mother sebab sense lain still in a good condition.perhaps.hee.sy suka sangat tengok baby.sangat.bila tak ada baby depan mata,mula lah search kat google pic baby-baby yang cute.yelah,now on dalam family mana ada yang pregnant.baby sape sy nak rembat kan.thats why sy rembat baby dekat google je.
then tadi aya dapat call untuk attend satu kenduri kesyukuran ni.ada saudara jauh baru dapat baby.rasa best sangat sebab dapat tengok baby but when the baby just here by my side.sy jadi awkward gila.baru sy perasan yang sy tak pandai hold baby.my cousin try bagi sy hold that baby and yes.my body.every move kerasss.kaku betul macam kayu.macam mana cousin sy pass baby tu dekat sy,macam tu la sy hold sampai dia amik balik baby tu.sy static tak bergerak sampai rasa lenguh sikit dekat my back.i wondering jugak.where is my sense of mother?where?sy tak reti nak adjust so that she will be comfort la when i hold her.
last-last baby tu nangis
okay,sy fail --'
this pic is static and that is the way i hold her.
p.s : kesian baby tu.sorry adek!ngehngeh

Best regards,



14
Komen

a big step

Assalamualaikum =)
this is a big step.for sure,u'll be shock for a while.chillex,this is not my new blog.
just a new template.new environment and new me.hee.siapa yang dah baca my previous entry,sila simpan stories tu dalam kepala otak memasing letak double password.jangan ngengada nak refresh balik.let bygone be bygone.
ciss.padahal sebenarnya sy rasa macam merepek je ape yang sy update selama ni.
tak sanggup nak baca ayat childish sy tu.ngehngeh.
but for those yang baru tersesat masuk blog ni,i'll make sure yang awak tak jumpa jalan keluar dari blog ni selagi awak tak berkenalan dengan sy.jahat tak?
my name is nur shahira act but just call me aira for short.
why aira?
sebab i nak nama yang rare sikit.ngengade kan?hee.
frankly,i love my name.
but
nama shahira tu ramai sangat.sy paling tak suka bila orang panggil orang lain,sy yang terpandang and tercari-cari siapa panggil sy.selalu sangat confuse.
pernah one time,dekat sekolah.cikgu announce winner for one competition ni.shahira lain punya hadiah,sy yang pergi naik pentas amik hadiah.bila dah turun pentas,baru teringat yang sy tak amik part pon dalam competition tu.howoe,what a shame.haha.kesian the real shahira.
so,how i got that name?
by factorizing my name.cuba ingat balik,sejak umur berapa kite belajar factorise.start dari umur tu la sy factorise nama sy.kehkeh.ini baru la namanya applicate what u have learn in your daily life kan.korang buat?takde kennn.
by factorise,
shahira will be sh(aira)
start from that moment,sy guna nama tu.
okay,now u know.
btw,nice to know u people!

p/s :ada previous entry yang sy akan reupdate :D

Best regards,