1
Komen

tiring thursday

Assalamualaikum =)
supposed,no smile up there.i'm not smiling pon.
4.11 a.m already and me?
stay up buat assignment nak submit esok.6 points more to elaborate.
tak tau bila boleh tidur.huwaw
idea still banyak and fresh nak keluarkan.tapi mata tak larat.thats why kite change kite punye view
dari microsoft word to blog =P
oya,esok budak espiyem dapat result kan?
hope cousins dapat result yang hebad.wuu
sy pon nak final ni.no time guys,no time.
tsskkkk

p/s : kite ade something untuk readers kite.but after final lah.wink ><

Best regards,


3
Komen

Mmm-Hmm

Assalamualaikum,
i only miss my soulmate :')
serious.

Best regards,


3
Komen

who is my soulmate^^

Assalamualaikum :)
ini entry reupdate sebab total page view yang banyak.just thanks to all yang sudi baca :')
Bismillahirrahmanirrahim,this is my heart's word.
Today,for the first time i guess. Entry serius. Dan ini betul-betul serius. I will reveal my secret about soulmate. Act,well known kan that we don't know who gonna be our soulmate. Less known is,who is our soulmate? 
Then in specific,who is gonna be my soulmate?
Okay,banyak question mark dalam kepala *pang
Some people say,
"No need to worry about that. Jodoh,ajal,rezeki,maut. Semua tu dah ditetapkan."
Okay,that version is from people who is mature than me.
Kalau kena dekat kawan y ngokngek sikit. They will say like this,
"Adoiii. Yang kau fikir benda ni kenape? Serabut ah. Ko takyah risau. Buatbuat risau pon tak payah"
*siap gelak CAPSLOCK
--'
I have a little conversation with my mum. Since,yelah. Anak yang manje dengan ibu. Macam-macam nak tanya. So try jugak tanya dekat my mum
"Ibu,pening la. Siape agaknye jodoh sha kan? let say,jodoh sha dah muncul dalam hidup sha but sha tak tau. Then sha biar dia pergi. Lepastu,kot2 sha ingat guy ni jodoh sha. Dah kahwin tibatiba bukan. Alurrrr,abislah sha macam ni bu. Ohya,btw macam mana ibu tau ayah tu jodoh ibu? kotkot bukan kee?"
ohh,pedas kot ayat sy but my face maintain innocent. As usual. hee
then,my mum smiling at me and said,
"Bila tiba masanya,sha akan tahu sendiri. Banyakbanyak lah mintak tolong Allah beri petunjuk"
speechless
Ade jugak y pelik kenape sy tak couple. Bagi sy,tak couple bukan something yang weird. Tak payah nak pandang macam kite ni alien bile kite cakap yang kite tak couple.Bukan tak pernah couple. Pernah jugak la,sekali dua.ahas. Cerita dulu-dulu. But now i totally change my mind.
when you finally let go of the past something better comes along,insyaallah :)
Im waiting for him!^^
Honestly,sy selalu fikir pasal jodoh sy. Pernah sy cakap dekat kawan sy yang sy rindu dekat jodoh sy. Then my friend buat muka. Something like whatttt? ahha..sy senyum je tengok respond die. sy pun tak tau kenape. Maybe sebab sy tahu yang lelaki tu ada(insyaallah)  cuma tak tau siapa. Then sy tau jugak yang dia adalah lelaki yang betu-lbetul Allah dah takdirkan untuk sy. Mesti pilihan yang terbaik.
Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik kan?
sy akan usaha. The rest,sy berserah dekat Allah.
Lelaki tu boleh jadi jugak salah seorang daripada kawankawan asy.erkkk
hakha. Tak kot? Tapi,boleh jadi kan?
Boleh jugak jadi orang yang sy tak pernah jumpa kan? Or maybe pernah berselisih kat mana-mana? Maybe pernah main sama-sama dekat playground masa kecik-kecik dulu?
hmm..rahsia Allah kan? who knows? bila fikir-fikir balik,indah kan ketentuan Allah?
bila sy sedih,sy selalu fikir. If jodoh sy ade dekat sini,mesti dia tak akan benarkan setitik pun air mata sy jatuh.
I always pray to Allah. Show n guide me to know who is my soulmate:')
Ape agaknye yang jodoh sy tengah buat sekarang kan? Hope dia sudi terima sy. Hope jugak jodoh sy pun tak couple n usaha cari sy.
Okay,nak tanya. Pernah korang terfikir? Tehee

urgent note : after taip semua ni baru teringat pesan my dear maklong. dia cakap dengan nada ugut hari tu
"yayang jangan kawen selagi belom ade master!"
aiyakkk



Best regards,


8
Komen

sweet is original


Assalamualaikum =)
personally,i feel that..
1. you are sweet if all the things that you do always nampak sweet.u're not in that category if you try to be in that way bcause sweet is original.
2. sometimes,kite perlu cari masa untuk bersendirian.luangkan masa untuk diri sendiri.better than always menyibuk pasal orang lain,mengumpat,bergosip padahal diri sendiri pun tak tau bende tu betul ke tak.
3. when you love someone,then you never push them to accept your love.you keep on show it,bukan setakat cakap macam tu je.you let them judge your sincerity by themselves.cuz you believe,something good will only happen if Allah will.at least,you did your part.okay,thats cool.sigh
4. no matter what,respect others itu penting.

p/s : i've found this type of guy.hee.but not mine la kan.wink

Best regards,


2
Komen

Lemme Tell You

Assalamualaikum =)
All in all,i would definitely give three thumbs down as a reward to myself in this week.sebabnye,banyak benda sy buat.
first thumb untuk diri sniri yang semakin kuat makan day by day.if sy cakap banyak,maksudnya banyak yang terlampau banyak.sangat.
buktinya,sy ajak roomate(masa ni both of them sakit mata.musim kot?idk.huhu) pergi seoul garden hoi.u guys mesti tau kan makanan dekat seoul tu cemane?sobs.kite boleh ulang makan selagi perut belum terburai.tau kan?sobs lagi.and fyi,semua makanan yang diorang serve tu fav sy jadi haruslah sy telan kesemuanya sebab hampir seminggu sy tak cukup makan dekat kolej.sobs lagi dan lagi.gomok sudah ni.tapi takpe.hee
 
balik tu we all window shopping dekat shops in the park.wink
second thumb.again untuk diri sniri.me,type yang pelupa mampus-mampus.i mean,pelupa ya rabbi.all the things yang sy nak guna mesti kena ade depan mata.if sy kena bebel suruh kemas meja or what,then i keep it.esoknye mesti lupa nak bawak benda yang sy simpan tu.sy main blah macam tu je!sebab tu lah sy selalu tertinggal handphone.kalau handphone pun tertinggal,apetah lagi buku.tsskk.bila lah sy boleh berubah ni.
sy bangkitkan isu ni sebab meja sy 
macam ni.
sampai bila hoi.sobs
my last thumb for this monday,sy type yang tak pandai lintas jalan.harus dipimpin.this thing happen when i was in  form 3.sy hampir dilanggar masa melintas.ada dua kereta from this side and satu kereta je another side.imagine satu kereta tu dalam line macam biasa,then another one tengah potong kereta tadi dan duduk  atas yellow line which is dekat tengah-tengah tempat sy berdiri.jalan depan sy pulak ada kereta laju.sy just static sebab shock sampai ade orang menjerit then sy main lari je patah balik.padahal bahaya kot buat macam tu.tapi takpe,dah nama pun panic kan.hee.
then baru-baru ni.sy naik bus untuk balik ke penang.masa bus tu stop dekat petrol station,sy turun sebab nak  pergi toilet.when i step on the road,i mean baru je turun daripada tangga bus yang terakhir.toyota harrier lalu laju depan sy.dia punya side mirror betul-betul depan hidung sy then sy dengar driver bus tu menjerit.i was like.err.....sy belum mati kan?terus driver tu datang and tanya sy okay ke tak.sy fikir.sy yang cuai ke,bus tu yang parking dekat tempat yang bahaya eh?tapi takpe,alhamdulillah.sy hidup lagi :') thats why la sy takut dengan jalan raya.huhu.
innocent.
sy fikir,mungkin Allah nak bagi peluang lagi dan sy harus gunakan peluang ni sebaik yang mungkin.final sy pun dah dekat.17 days more.doakan sy ye readers?will update soon :)
p/s : kalau ibu tau sy cuai,confirm kena bebel.i'm sorry ibu.

Best regards,


3
Komen

once a week

Assalamualaikum =)
this time around,i just received two bags of bottles.it just because students lain dah mula tahu tentang ni so thats why la kot semua dok pakat hantar bag by bag dekat rumah sy.hee
okay,lets be random.kolej sy,which is usually sy panggil rumah ni ade lapan orang dan satu rumah ade dua bilik.Itu baru rumah sy.Satu floor ade dua belas rumah if I’m not mistaken.Let say,in average sorang minum dua botol air in one week.Satu rumah boleh dapat enam belas botol sebab ade lapan orang.Enam belas botol darab dua belas rumah then dua belas rumah darab dengan sepuluh tingkat.Itu baru assume sebab usually,more than two kot.Belum campur lagi dengan botol shampoo,botol perfume,botol dynamo,air tin,papers and the list goes..

Fyi,rumah sy sangat rajin buat recycle sampaikan students rumah lain sanggup kumpulkan botol hantar dekat rumah.we just begin it in silent but tuptup ramai yang tahu.dah macam agent recycle lah pulak.ahha.but its okay.kalau recycle plactic,jual dekat uncle yang selalu amik tu takdelah mahal sangat tapi lepas jugak la kalau setakat nak beli air n makanan buat tengok movie depan laptop reramai.hukhu 
(tu yang best sebanarnye =P)
bila weekend,botol sangat banyak dekat rumah.
super duper banyak hoi
then we all akan buang semua air dalam botol tu.
pakai sliper,penyekkan semua masuk plastik.kalau nak penyekkan tin,we all pakai boot yang supposed guna pergi masuk workshop.eheh
 oh well,just ignore all the selipar busuk.i show u guys this pic just untuk focus dekat botol penyek.deal?
again,please ignore it all.ehes
 dah penyek banyak-banyak,we all masukkan dalam kotak
now on,semua kotak ni dah full
dah kemas dah semua.dalam kotak,plastic hitam n biru pekat ade botol plastic,dalam plastic hijau ade tin.wink.
act,ni je yang baru collect balik sebab yang haritu dah jual.
bagus jugak sebenarnya buat macam ni.kite dah  mudahkan urusan orang lain sebab kite dah asingkan dia ikut group kan?dapat jugak duit tambahan.hiks.
have a nice day people.will update more soon :)
p.s : siapa ade botol nak buang?meh bagi dekat sy.anyone?


Best regards,