2
Komen

5 ish minute of curiosity

Assalamualaikum and hi
A guy : I....emm..I love you.
A woman : What? Wwwa what are you saying?
A guy : I love you. I love our relationship. I love what we have now.
A woman : But you are my bestfriend! No. I mean, you are my friend. My only friend. No. You are...                          (speechless)
A guy : Yes. I know you feel it. I feel you. I don't know. It is indefinable.
A woman : But you..
A guy : Yes. I'm getting married. I'm deeply in love with Angela but.. Okay. I want you to do something for me.
A woman : Anything.
A guy : Release me. Release me so that i can focus my love on Angela.
A woman : What do you mean?
A guy : Yaa. You give me a call then i'll be there for you. Yaaa..I...
A woman : I got it (tears coming)

movie apa yang complicated sangat ni hah *baling remote switch off the tv*
la-la-la-i-don't-want-to-know-your-ending, you complicated couple. huh
voice in my head : (apa yang diorang rasa eh? why la complicated sangat tu? love between bestfriend ke camne eh tu? aira, cakap tadi taknak tahu ending, ni kenapa keep on thinking ni?)
hey, itu love story! mesti lah nak tahu! typical me! :P
*switch on the tv but still. I don't know the ending sebab i tertidur --'

aira, you want to know the ending or not? if you want it betul-betul la! if you don't want to know why you act like you want to know but pretend that you don't want to know. i know what you want. yes,i know i don't really want to know but i want to know the ending and in the end  i don't know the ending. ngeheh

again! typical me! :P


Best regards,


3
Komen

such a lucky meng

Assalamualaikum and hi :)
those yang dah lama follow blog sy or you know me in real life, sy sure sangat yang korang tahu how sengal and chronic i am. 
yaa, i can be serious at time but mostly i crack (hashtag fact) :P
in this entry, i would like to share with you guys about my experience. so that my future husband a.k.a my man a.k.a my meng know me well and if he don't know kewujudan blog ni, korang yang kenal sy in real life ni please lah suruh dia baca. the rest, let him decide either want to reject me or whatever he want (redha)
it just common thing yang sy tak alert and buat banyak kali tapi tak amik lesson pun. eh no. i do take lesson but time tu jelah. after that lupa (tak berubah --')
i choose to be random so, mana yang sy teringat sekarang sy share. tak boleh share semua cuz i have a lot. i mean AAAA LOTTTTT! tehee
1. time sy sorang2, sy selalu sangat naik lif then keluar dekat floor yang sama sebab selama ni naik lif dengan housemate then diorang yang akan berebut nak tekan2 button tu. hey, i'm cool with that. continue your routine, my lovely housemates :P
*masuk lif like a boss*
lepastu bila sorang2 naik lif pun buat benda yang sama. lama je tunggu dalam lif tu. kenapa la lambat sangat lif ni naik tapi sy selalu tak check. bukan taknak check tapi lupa. ahah. then bila pintu lif bukak laju je keluar then realized yang sy keluar dekat ground floor sebab pintu lif tadi terbukak untuk orang naik pergi tingkat atas. ahaks. then usually kalau dah malu sangat sy buat2 pergi jauh sikit sambil gelak2. after 3 minute macam tu sy datang balik then baru tekan and balik rumah.
2. sy pernah masuk toilet then sy nampak pondan dekat sink tengah makeup. sy sure sangat yang dia tu pondan but at that time, disebabkan sy tahu dia tu pondan means sy tahu lah yang dia tu sebenarnya lelaki kan? sy gelabah sebab sy ingat sy masuk toilet lelaki. then cepat2 sy keluar then masuk toilet lagi satu. korang faham kan kalau kite tengah rush then kite akan cepat2. then rasa macam selamat la sebab rasa dah masuk toilet yang betul macam tu. hahah. sy masuk toilet tu halfway tapi kenapa sy tak perasan yang dalam tu semua lelaki?you know what happen huh?
*blush*
betul la toilet first yang sy masuk tu. i hate you, abang pondan -.-
3. dalam banyak2 flavour ice-cream, sy boleh get along dengan flavour mint, choc, strawberry, raspberry. eh wait.sy rasa semua pun sy suka makan. haha. dasar kuat makan.tapi kalau tempat jual tu ada mint ice cream, of course i choose that flavour. tak pandang dah flavour lain. ada one night ni, kawan sy belanja makan mint ice cream. tapi masa nak beli tu ice cream tu habis. sy dengan tak puas hati terus cakap dekat abang tu
"abang, ade lagi lah tuuu. sy nampak. abang jangan tipu"
 (nampak tak dia punya nak tu. oh aira -.-)
"hee. memang la ade dik tapi tak cukup one scoop pun nak letak dekat cone"
"emm. kalau nak bekas tu boleh?"
(stop it aira)
hahah. then abang tu bagi sudu and tissue. kawan sy dah geleng kepala dah tengok. dia mesti malu but i'm sorry. can't help it. i really want this ice cream. i have no idea la if i pregnant nanti. my meng, get ready okay?
4. sy pernah bangun tidur then my mum suruh goreng ayam. disebabkan mamai sy main campak je ayam tu dalam kuali without letak any serbuk kunyit or what. hahah. dah halfway sy baru perasan. kenapa ayam goreng sy tu pucat je. sy keluarkan balik diam2 gaul dengan garam and kunyit. sy memang cari pasal time tu sebab my mum tengah lapar. if sy bagi ayam yang pucat cemtu, confirm kena marah. eheh
5. sy pernah jugak masak cekodok then it turns out jadi macam keropok. hahah. i don't know why. maybe sebab masak dalam rice cooker kot. dia jadi nipis2 macam tu.
6. goreng telur pun sama. tak jadi macam telur goreng dekat rumah. ngee
ni camne nak terbalikkan ni? i fold it then masa makan rupa dia dah jadi macam ponjot ape ntah. it's okay babeh. i accept you just the way you are.wink
7. this is what happen when orang suruh sy goreng keropok tapi tak pantau macam mana sy goreng. i put them all in microwave! start from now jangan percaya sangat dekat sy. ngee

last but not least, i wish my meng can accept me later

Best regards,


8
Komen

cebut campai cempot

Assalamualaikum!
this entry is reupdate sebab sy rasa benda ni cute sangat and made my day. haha. 
get ready baca benda ni sambil pegang cermin and tengok mulut korang tau.






credit : zack zukhairi 
random thing yang sy nak share dengan korang semua. take care people :) 

Best regards,