2
Komen

5 ish minute of curiosity

Assalamualaikum and hi
A guy : I....emm..I love you.
A woman : What? Wwwa what are you saying?
A guy : I love you. I love our relationship. I love what we have now.
A woman : But you are my bestfriend! No. I mean, you are my friend. My only friend. No. You are...                          (speechless)
A guy : Yes. I know you feel it. I feel you. I don't know. It is indefinable.
A woman : But you..
A guy : Yes. I'm getting married. I'm deeply in love with Angela but.. Okay. I want you to do something for me.
A woman : Anything.
A guy : Release me. Release me so that i can focus my love on Angela.
A woman : What do you mean?
A guy : Yaa. You give me a call then i'll be there for you. Yaaa..I...
A woman : I got it (tears coming)

movie apa yang complicated sangat ni hah *baling remote switch off the tv*
la-la-la-i-don't-want-to-know-your-ending, you complicated couple. huh
voice in my head : (apa yang diorang rasa eh? why la complicated sangat tu? love between bestfriend ke camne eh tu? aira, cakap tadi taknak tahu ending, ni kenapa keep on thinking ni?)
hey, itu love story! mesti lah nak tahu! typical me! :P
*switch on the tv but still. I don't know the ending sebab i tertidur --'

aira, you want to know the ending or not? if you want it betul-betul la! if you don't want to know why you act like you want to know but pretend that you don't want to know. i know what you want. yes,i know i don't really want to know but i want to know the ending and in the end  i don't know the ending. ngeheh

again! typical me! :P


Best regards,


3
Komen

such a lucky meng

Assalamualaikum and hi :)
those yang dah lama follow blog sy or you know me in real life, sy sure sangat yang korang tahu how sengal and chronic i am. 
yaa, i can be serious at time but mostly i crack (hashtag fact) :P
in this entry, i would like to share with you guys about my experience. so that my future husband a.k.a my man a.k.a my meng know me well and if he don't know kewujudan blog ni, korang yang kenal sy in real life ni please lah suruh dia baca. the rest, let him decide either want to reject me or whatever he want (redha)
it just common thing yang sy tak alert and buat banyak kali tapi tak amik lesson pun. eh no. i do take lesson but time tu jelah. after that lupa (tak berubah --')
i choose to be random so, mana yang sy teringat sekarang sy share. tak boleh share semua cuz i have a lot. i mean AAAA LOTTTTT! tehee
1. time sy sorang2, sy selalu sangat naik lif then keluar dekat floor yang sama sebab selama ni naik lif dengan housemate then diorang yang akan berebut nak tekan2 button tu. hey, i'm cool with that. continue your routine, my lovely housemates :P
*masuk lif like a boss*
lepastu bila sorang2 naik lif pun buat benda yang sama. lama je tunggu dalam lif tu. kenapa la lambat sangat lif ni naik tapi sy selalu tak check. bukan taknak check tapi lupa. ahah. then bila pintu lif bukak laju je keluar then realized yang sy keluar dekat ground floor sebab pintu lif tadi terbukak untuk orang naik pergi tingkat atas. ahaks. then usually kalau dah malu sangat sy buat2 pergi jauh sikit sambil gelak2. after 3 minute macam tu sy datang balik then baru tekan and balik rumah.
2. sy pernah masuk toilet then sy nampak pondan dekat sink tengah makeup. sy sure sangat yang dia tu pondan but at that time, disebabkan sy tahu dia tu pondan means sy tahu lah yang dia tu sebenarnya lelaki kan? sy gelabah sebab sy ingat sy masuk toilet lelaki. then cepat2 sy keluar then masuk toilet lagi satu. korang faham kan kalau kite tengah rush then kite akan cepat2. then rasa macam selamat la sebab rasa dah masuk toilet yang betul macam tu. hahah. sy masuk toilet tu halfway tapi kenapa sy tak perasan yang dalam tu semua lelaki?you know what happen huh?
*blush*
betul la toilet first yang sy masuk tu. i hate you, abang pondan -.-
3. dalam banyak2 flavour ice-cream, sy boleh get along dengan flavour mint, choc, strawberry, raspberry. eh wait.sy rasa semua pun sy suka makan. haha. dasar kuat makan.tapi kalau tempat jual tu ada mint ice cream, of course i choose that flavour. tak pandang dah flavour lain. ada one night ni, kawan sy belanja makan mint ice cream. tapi masa nak beli tu ice cream tu habis. sy dengan tak puas hati terus cakap dekat abang tu
"abang, ade lagi lah tuuu. sy nampak. abang jangan tipu"
 (nampak tak dia punya nak tu. oh aira -.-)
"hee. memang la ade dik tapi tak cukup one scoop pun nak letak dekat cone"
"emm. kalau nak bekas tu boleh?"
(stop it aira)
hahah. then abang tu bagi sudu and tissue. kawan sy dah geleng kepala dah tengok. dia mesti malu but i'm sorry. can't help it. i really want this ice cream. i have no idea la if i pregnant nanti. my meng, get ready okay?
4. sy pernah bangun tidur then my mum suruh goreng ayam. disebabkan mamai sy main campak je ayam tu dalam kuali without letak any serbuk kunyit or what. hahah. dah halfway sy baru perasan. kenapa ayam goreng sy tu pucat je. sy keluarkan balik diam2 gaul dengan garam and kunyit. sy memang cari pasal time tu sebab my mum tengah lapar. if sy bagi ayam yang pucat cemtu, confirm kena marah. eheh
5. sy pernah jugak masak cekodok then it turns out jadi macam keropok. hahah. i don't know why. maybe sebab masak dalam rice cooker kot. dia jadi nipis2 macam tu.
6. goreng telur pun sama. tak jadi macam telur goreng dekat rumah. ngee
ni camne nak terbalikkan ni? i fold it then masa makan rupa dia dah jadi macam ponjot ape ntah. it's okay babeh. i accept you just the way you are.wink
7. this is what happen when orang suruh sy goreng keropok tapi tak pantau macam mana sy goreng. i put them all in microwave! start from now jangan percaya sangat dekat sy. ngee

last but not least, i wish my meng can accept me later

Best regards,


8
Komen

cebut campai cempot

Assalamualaikum!
this entry is reupdate sebab sy rasa benda ni cute sangat and made my day. haha. 
get ready baca benda ni sambil pegang cermin and tengok mulut korang tau.






credit : zack zukhairi 
random thing yang sy nak share dengan korang semua. take care people :) 

Best regards,


0
Komen

06-05 people and 9-11 people

Assalamualaikum and hi people :)
as promise, here my entry about my birthday. those who know me might know yang sy taknak celebrate langsung birthday sy tahun ni (25th Sept)
no means nothing special to do but ibu aya wajib jugak wish! :P
reason dia sebab my first paper untuk final exam sem ni is on my birthday. yes memang boleh celebrate after habis paper tapi sy memang takde mood nak celebrate pun. setakat orang nak wish tu sy accept je but celebrate is no-no. pagi tu sy breakfast warm water je then continue study. i really didn't expect anything you know?
since ye lah. semua orang pun busy study and same goes to me.
but then i got surprises. trehee
1. 06-05 people
they are my housemates. cute sangat tau dorang ni. they all tak wish birthday sy pun the whole day and i'm cool with that sebab i dah mind set taknak celebrate kan but usually, memang kitorang celebrate la birthday setiap sorang. macam2 prank kitorang buat. one of it, kitorang pecahkan telur atas kepala one of us and the rest telur buat main baling2 between us. memang nampak macam normal la tu main telur kan but kitorang memang hentam telur tu betul2 atas kepala dia time dia tengah study (which is esok tu first paper untuk final exam jugak plus main dalam rumah =P) time tu satu rumah bau telur and tepung which is illegal sebab kalau kantoi ko kena tendang kolej. ahah. 3 hari jugak la bersihkan benda tu semua. tapi tak peduli la benda tu semua asalkan we have fun that night. my turn pulak malam tu around 12, sy tengah termenung depan meja study then one of them nak padam lampu hujung dia cakap and nak bukak lampu tengah but then dia tutup semua terus. i pun macam blur2 tau time tu. baru je nak cakap yang suis dia sebelah kiri then the others nyanyi birthday song. sy shock kejap sebab still tak nampak apa2. bila dah switch on lampu, i rasa nak gelak gila sebab no candles pun! why you switch off the lamp? hahah.wanna see my cake?

they are sooo cute. they know how i love sushi so they made it special just for me :')
creative and unexpected. thanks guys. i love you *wiping tears*

2. 9-11 people 
at night around 9-11, i got surprises too. this time surprises from people who-know-my-birthday-and-wanna-give-me-present-la. yaa i got gelang (at the first place cuz i got it one week before.ahha), cake, Big Apple, chocs, baju (this one consider as present kot sebab ada orang bagi tiba-tiba even dia tak mention its for my birthday pun :P) etc etc. surprised kot. never imagine yang ada orang care pasal birthday sy. thanks for all the surprises and wishes guys. at least, takde la rasa macam alone je. hee. 

p/s : at last, my parents tak wish pun sebab diorang lupa. sedih tau tak --'


Best regards,


0
Komen

stomach speaks

Assalamualaikum and hi.
well tbh sy taknak update pasal raya pun sebab dah lamaa sangat la benda tu. sigh
but i wanna share with you guys our first attempt untuk buat jamuan raya dekat kolej. dah lupa sikit tau sebenarnye apa yang jadi hari tu so i let my stomach do the talking la here. ahah. okay tak? serious unexpected idea since kitorang just ada rice cooker nak masak, bukan dapur (ni diam2 eh,sempat AJK kolej ketuk pintu rumah kitorang lepas ni sebab bawak rice cooker,siap korang). hee
Alhamdulillah, everything went well and ada moment yang sy sempat click sepanjang hari tu. we all siap divide task macam ada y buat foods, ada y buat salad, ada y buat drinks..etc etc
benda ni nampak macam pot luck pun ada. each member prepare something untuk semua then kite gather and makan sama-sama. pagi ahad tu kitorang dah keluar pergi beli barang.
sepanjang beli tu, you know la. mana pernah beli groceries sendiri. kitorang duduk kolej,bukan duduk luar.

kitorang ada 7 orang (sorang pergi camp time ni), makanya ada 7 benda y boleh dimakan. apa y kitorang prepare untuk satu hari tu :
1. nasi impit with rendang

2. nasi goreng with cendawan celup tepung eh nama dia?


3. spaghetti bolognese


4. chicken salad
okay part ni agak funny sebab bekas semua dah habis then ada benda alah ni je yang besar. hee. kitorang basuh bersih2 and gaul salad dalam ni.

5. french fries with black paper + mayonese sauce
6. fruits

7. drinks
cuba teka i prepare y mana satu? hee :P
we made it! even barang banyak tak cukup and tak reti nak masak sangat pun, tapi semua eatable la :P

 done my raya :)
simple kan?

p/s : masa dekat buat research haritu, sy baru tahu y cara sy taip selama ni salah. serious noob sebab baru tahu. ahha. so, start entry ni sy apply cara yang betul.



Best regards,


2
Komen

hakuna matata

Assalamualaikum and hi guys!
i'm sorry for the longg longgg silence.what laa bad aira,apologizing for the same thing.okay,as usual,kolej sy tu internet macam chipsmore then kalau line tengah ada,macam siput and sy pulak not in mood nak update tapi bila diorang yang duduk dekat kolej lelaki sebelah kolej kitorang tu boleh pulak bukan main laju dia connect kan.haih,gelojoh.ramai jugak yang dah tegur my blog lama tak update but as for me,selagi takde spider web terbaring luas depan screen time bukak blog sy ni kira okay lagi lah tu :P
kindly blame the wifi if you miss me here.ceitt (geli)
banyak cerita nak share so here i sum up my story in 4 month ni.
June : 
went to Penang and jadi budak anti-social secara tiba-tiba sebab internet just laju dekat library dan sy tak tahan sejuk library.tak tahan sejuk means dahi mesti cium meja kalau dekat situ (hope awak faham).so memang takde lah nak update blog dekat situ.lagipun,sy malu nak bukak blog sy dekat public.rasa macam oh man,i need ten hands to cover this large screen so that orang tak nampak sy tengah blogging.tehee.baik tak payah bukak pun kalau camtu kan :P
hakuna matata
everything went well.new sem,new friends from different backgrounds.wink 
July : 
Ramadhan kan?Puasa macam biasa je dekat penang tu.luckily,i tak craving makanan or kuih pelik-pelik yang susah nak jumpa.tapi ada lah satu kot?sy nak makan kuih badak berendam.don't know why.every ramadhan kan,ade je benda yang i mengidam and kuih tu sangat susah nak jumpa tau tak?dalam kawasan uitm ni ada bazar tau setiap petang.hari-hari sy pergi satu stall ni.sy tanya,
"abang,abang tak jual kuih badak berendam ke?"
"takde lah dik"
"alaaaaaaaaahhhh.abang niiiii"
boleh imagine tak sy pergi cakap macam tu dekat abang tu hari-hari.sampai la satu hari tu kan,pertengahan ramadhan if i'm not mistaken.sy lalu depan stall abang tu tapi hari ni dah malas nak tanya dah sebab tahu yang kuih tu takde.suddenly abang tu jerit dengan muka excited
"adikkkkk.abang ada bawak kuih badak berendam!"
i was like,serious la abang?bhahahahha.gelak besar dah time tu sebab tengok bekas yang dia jual tu ada dua je.i think dia memang nak jual dekat sy je ke macam mana?so sweet la abang :')

August :
 selamat hari raya people!will update a new entry about it later :)


September : 
i can't remember anything except my final exam and turned nineteen.will update about it later too :)


October : 
Came back home after nearly four-months in Penang for semester break.
last two sem,sy punya stuff banyak gila macam ohmai nak tarcabut tulang belakang angkat satu-satu pergi simpan dekat stor kolej budak lelaki.i think my housemates mesti cakap dalam hati 
"aira,it takes me 3 years kot to have a lot of stuff like this but you are here for 1 sem only!"
there's a lot of "ko bawak balik barang ko ni aira,sem depan aku taknak tengok banyak barang camni" coming out from my housemates and a lot of 
"laaaaah.banyaknyeeee barangggg" came out from my mouth when i realized yang i banyak kali ulang-alik pergi kolej lelaki tu hantar barang.hahah
so this sem sy dah amik lesson taknak bawak barang banyak-banyak.thats why sy balik lenggang (tapi takde lah lenggang sangat kot sebab barang ko still banyak daripada orang lain which is ade luggage satu,handbag besar gabak satu,bag laptop satu and teddy bear satu.hah amek)

so,that's how my four-months looked like.
mornight people :)



Best regards,


16
Komen

absurd much?

Assalamualaikum and hi people.
emm where should i begin eh.ohya,only a week left before this semester break ends and i think i lost my passions on everything.i guess,you know yang i ni type yang easily get excited on something yang other people anggap macam 'hek eleh.benda ni je pun'.contohnya,ajak pergi pasar malam.serious i akan super duper excited lah nak ikut.then bila i nampak something yang i suka,i easily said 'woahhh' macam tu dengan muka yang tak boleh blah.i know,this thing looks idiot and childish but this is me.i'm happy with myself.disebabkan hal ini jugak,ramai yang suka ambil kesempatan dekat sy.you know bergurau berlebihan,pijak kepala and assume macam i ni nothing kot.no need to worry la.no need to watch out your words lah if with me.actually,deep inside i feel hurt and down to the earth.even benda macam tu i selalu macam 'takpelah kot?' but when the 'takpelah kot' tu overlap,err get the idea lah kan.
one more thing,bila hati kite over and over disakiti lama-lama hati tu jadi keras and berubah jadi macam orang lain.rawr!*cakar-cakar*
due to this situation,i macam dah tak ade semangat.siapa kenal sy,diorang mesti expect yang after sy log out dari blog ni,sy back to normal.hiperactive like woahh woahh segala bagai dengan tak reti duduk diam plus banyak cakap.lol.but this time i'm not.really and this is so pathetic.sorry to those yang sy layan dengan sarcastic.i feel bad but at the same time i don't know why.
lately,i got something that i really want.macam ni.sy teringin sangat nak pergi this one place.dah lama gila tunggu then sy dapat peluang untuk pergi situ.sy seronok gila tau.then after discuss with my parents,i can't.sy kena tolak peluang tu sebab masa dah suntuk.sy dah nak balik penang dah.uwaaa.i've plan something for my holiday also and that one pun delay.whattt??
no worries,i boleh join next time kot?
again,i always don't get what i feel like deserve.start from now,sy akan lebih productive.oh finally.sebab banyak benda nak settle.can't wait for tomorrow also cuz i'll get something from mail.can't wait!can't wait!
sy rasa entry kali ni sangatlah kucar kacir tunggang terbalik dan huru hara.aaaa
thats all for now i guess(lost my words actually at sudden.ohok)
here is my new pic for you guys.in case you forgot how i look like=P

people can be mean sometimes but hey,i'm cool with that.winkwink
last but not least,YOLO!live happily but don't forget Him.promise?:')

p/s : this is the real me.haa,shock tak?i selalu act macam maturity strikes!cehwah but i can't cuz i am.childish -.-
: mind my manglish too
: craving for red velvet,jajangmyun,ddeokbokki and even more.uih!

Best regards,


6
Komen

due to "i'm not hungry"

Assalamualaikum and hi.
hari ni,we all satu rumah tak makan ape-ape pun.we all tak diet.foods pun ada je dekat dapur tu but when one of us asked for food dia sniri pun tak tahu dia nak makan apa.the rest lagi lah no idea.semorang macam takde mood and idk why.
tbh,i'm not hungry.sy bosan dan salah satu cara nak hilangkan bosan is mengunyah.makanya sy selongkar dapur dan jumpa ini.if you just ada butter,bread,garlic and oregano then pop!good news for you because thats all you need to make
garlic bread
due to "i'm not hungry" i think this is more than enough.
to all yang rasa nak makan benda yang sedap but senang nak buat,i suggest you buat ni.sorry cuz i don't have any pic to share.mana sempat nak click-click bagai.already telan licin pinggan baru teringat nak click kot.my bad.aherher
usually,orang buat garlic bread time breakfast but i did it for supper.who cares =P
okay,just mix butter,garlic(cube) and oregano together in a bowl.then spread them on bread.after that bakar dalam oven sampai dia agak brown.sy guna pan yang boleh kapit tu je.kasi butter dia melt then angkat.done.ohya,if dekat bakery orang guna roti yang lain sikit kan?since i dont have it so i use gardenia.it works just fine.
goodnight people :)
p/s : edward cullen mesti lari kalau jumpa sy.uh

Best regards,


6
Komen

my reality is just different than yours

Assalamualaikum and hi :)
serious,i dont have stories to tell you guys.my routine these days sama je.nothing interesting untuk korang tahu.ade jugak yang sangat interesting.but it just for myself.i'm not ready yet to share it with you guys.if it really happen,then sure i'll let you guys know it then.wink
act,i wanna share with you guys this something.sy sniri confuse either ini instinct or it just a coincidence.who doesn't have instinct right?tapi tak semua instinct tu betul.macam ni.sejak kecik,sy perasan yang sometimes sy boleh rasa satu perasaan yang entah.idk how to describe it and benda tu still sy rasa sampai sekarang.feeling macam something yang tak baik.okay.lets skip it first.
sy nak bagitahu jugak,yang sy selalu jumpa orang yang sy mimpi.okay,imgaine.sy tidur dan mimpi jumpa this one girl.then bila bangun,sy macam fikir.who is she?i remember her face but idk who is she.then tak lama lepastu,sy jumpa orang yang sy mimpi tu in real life.sy tegur,sy tahu nama dia.tapi dia tak kenal sy.sy tak tipu.sy pernah mimpi sorang perempuan ni.sy tahu nama dia sya... something like that.i remember her face,semua.tapi sy tak tahu dia siapa.dah lama jugak la mimpi tu.then masa sy daftar f1.sy sekolah dekat kampung.first day,dalam kelas sy.i saw her!perempuan dalam mimpi sy!sy keep on je pandang dia.masa balik,dia hye sy.you know what?sy punya lah ramah macam dah lama kenal.dia baru say hye sy dah terus cakap
'i know your name.sya....'
 then she replied 'syazana.eh,mana tahu?'
 dengan selambe sy cakap 'oh,sy dah pernah jumpa awak dalam mimpi sy yang dulu2.'
hahah.selambe tak?gila woh.tercengang syazana tu(now,she is one of my bff)
when i ask her about this,dia cakap dia shock gila time tu.ehes
if you guys jadi syazana tu,you guys takut tak?macam psycho gila ah minah ni woi.haha
tu baru satu.ada jugak sy mimpi jumpa baby boy.he is cute and the rest is history.the most important,i also remember his face.then one day,time tu bulan Ramadhan.sy tengok tv.ade la dalam berita masa tu orang dekat Palestin ke ape entah sy tak ingat tapi negara yang kena bom la.news tu tunjuk suasana dorang solat berjemaah.also forgot what solat yang dorang tunaikan time tu.side kanan my tv ada sorang budak kecik tengah solat dengan aya dia.budak kecik kan solat main2.dia tak khusyuk.so i just focus on him.tibe2 sy tengok je muka dia.bamm!muka budak yang sy jumpa dalam mimpi tu!i feel like crying,cuz tempat dia kena bom kan.idk he still alive or not.yang pasti,he still in my mind:')
another one.sy kalau buat jahat,on the spot dapat balasan.sy pelik jugak.orang lain buat jahat bersiri-siri.sy buat sekali dah kena.kalau dulu sekolah,sy ni memang nerd sikit.follow je rules.tengok kawan2 buat benda nakal kadang2 nak je join.tapi bila sy join je habis semua lingkup.semua kena punish.hahaha.including me lah.sy tak puas hati.lain kali sy try lagi join kawan2 yang buat nakal dah berkurun lama.sy join je mesti kena.adoila.sampai kawan2 tak bagi join dah.sebab dorang cakap if sy join mesti kantoi or mesti semua kena denda.
so,back to our topic.instinct.sy assume ini semua just kebetulan.kebetulan yang banyak.dari kecik,if sy rasa something je after that mesti macam ade je benda jadi.memang kerap sangat dari kecik.tapi yang sy nak cerita ni sekarang.i think la.bond between father and her daughter sangat kuat.okay,ini sy memang baru perasan.sy memang la bukan anak manja aya.sy rapat dengan ibu but since form five.sy boleh rasa something pasal aya.pernah satu malam dekat hostel,i was crying yang gila macam tersedu2 kot.kawan2 mana yang tak risau?tapi sy pun tak tahu sy menangis sebab ape.if menstruation,sometimes i cry jugak without no reason.that thing sy rasa lain dan tak kan tersedu2 segala pun.ini rasa lain.hee.idk how to tell you.tapi sy tak ingat orang lain.i just remember my father.usually kalau sy rasa pelik2 ni,sy takut.sy mesti fikir family and orang terdekat.ibu also know about this cuz whenever i feel it,i will tell her.sy terus call ayah then his phone tutup.what laa.cuak nak mampus kot time tu.i call my mum.ibu said,aya baru je lepas accident.tak teruk pun.just orang langgar kereta je.ade jugak rasa macam ni then kawan kelas sebelah meninggal.then ade jugak incident yang sy menangis macam tak dapat control tapi tak tahu sebab ape sy menangis.sambil menangis sambil fikir kot!haha.then macam biasa.i call aya then dapat tahu aya tergelincir and jatuh.hmm.what a coincidence.
p/s : korang rasa macam ni jugak tak?mind share with me?:)

Best regards,


10
Komen

interview diri sendiri

Assalamualaikum and hi,
believe it or not.sy tak bercakap pun satu hari ni.sy banyak menaip daripada bercakap.kalau orang bercakap dengan sy hari ni,sy rasa sy mampu bagi dia feedback yang sangat annoying.i think la.tak tahu lagi sebab tak ade orang lain cakap dengan sy except ibu.if orang lain maybe sy reply dengan cara send whatsapp,tweet or ape-ape dekat phone dia.punya la tak bersemangat kan(bahu lembik)
don't waste your time.nah i show you.probability yang akan terjadi kalau orang cakap dengan sy hari ni.
conversation between ordinary me(banyak cakap) and me(now).ohok
ordinary me : hye aira!
me(now) : [no hye.just turn my head about 30 degree to see ordinary me]
ordinary me : kenape muka aira masam je?tak macam selalu?aira ade prob ye?
me(now) : nothing :)
ordinary me : eh,mane boleh nothing.usually aira tak macam ni tau.come on la.share with me.can?
me(now) : ni tak faham bahasa ke cemane ni?i said nothing kan?hmm?
ordinary me : sorry la.i just wanna help you 
me(now) : ko dah kenape?since when you care about me huh?
ordinary me : jangan la marah.takut x'(
me (now) : hailaa.nangis pulak dahh.lantak pi la situ.

currently,i feel no good.feel like crying and i hate it.tak brutal dah nanti.tskk.doakan sy yang terbaik ye?

Best regards,


2
Komen

kan elok tu?

Assalamualaikum and hi :)
okay,okay.i won't apologize for the same mistake.sure you know what =P
i'm trying to update my blog regularly.
do you know i don't like to wear baju kurung?sy dah cakap ke belum dekat korang yang sy sangat tak suka pakai baju kurung?when i was kid,maksud sy kid yang sangat kid tau.sy memang pergi sana sini pakai short or skirt sebab senang nak berlari kesana sini.lagipun,masa tadika memang pakai skirt.sebab tu dah biasa.if not,sy pakai jeans.yang penting,sangat la payah untuk pakai baju kurung.bila dah besar sikit,still jugak tak berubah.seluar je everywhere even pergi wedding orang.dialog yang selalu sy dapat(sampai dah hafal)
aya : kenape kakak tak pakai baju kurung?
me : tanak(serious kalau keluar je soalan tu rasa macam nak nangis.punye la tanak pakai.hailaa)
lepas tu mesti pergi dekat ibu.konon mengadu
me : ibu,aya suruh sha pakai baju kurung.
ibu : haa,pakai la.
you know what?sy sanggup tak attend wedding tu semata-mata taknak pakai baju kurung.banyak jugak la wedding yang sy tak attend(counting).as for me,baju kurung tu macam rimas.sangat tak bebas nak bergerak.when i was 12,sy prefect.selalu pergi sekolah lambat sebab tertinggal bus.ohok.selalu masuk je school area orang dah otw nak pergi perhimpunan pagi.then masa ni la sy macam memaki hamun kain sekolah sy.sebab dia buat sy lambat.sy pakai vest tu.alah,confirm you guys know how i look like kan?kain tu macam kain ape ntah orang panggil tapi dah macam ikan duyung rasenye.then usually sy akan angkat kain sy tinggi gila sampai atas lutut and naik tangga tiga'tiga so boleh naik tingkat empat y ada lapan belas anak tangga dalam masa tak lebih 41 saat.hee.well,aira kan.thats why kain sekolah sy selalu koyak=P
bila dah besar lagi sikit,sy start la pergi wedding pakai baju kurung and still.sometimes pergi wedding wearing baju or skirt labuh yang just nice.asalkan nampak sopan.
lately,i wear baju kurung for two days.baju kurung yang sama pulak tuu!i know,sounds disgusting but sy bersyukur gila sebab pakai baju kurung.imagine,i take bus and pergi satu tempat ni alone for something.pergi sehelai sepinggang macam tu cuz i thought nak balik hari.bus drop je sy dekat bus station situ sy terus pergi kaunter nak beli tiket untuk balik petang tu.sy tengok jam.the time now 1130.then aunty tu cakap tiket petang habis.yang ada just tiket pukul 1130 and 1200 for the whole day.aaaaa.sy baru sampai kot time tu.uh.terpaksa la sy pakai baju tu sampai ke esok pun.after this,serious rase nak bawak backpack everywhere.sepanjang sy pakai baju kurung tu sy rase sopan and selamat je.yelah,alone kot pergi balik!
now,i love wearing baju kurung and i feel good!tehehe

balik tu,sy tengok kain sy koyak.err,again?hahah
ohya,hari tu sy buat dessert.one of them is caramel pudding.them kot.see,banyak kot sy makan.sampai kalau kawan sy text
aira,whatchu doin haa?
....
...
uh,i know.mesti makan kan?--'
.....
...
...
come on la aira,makan lagi ke?!
bhahahahah.really sorry.as long as i'm home,i'll continue buat dessert and makan and makan and makan.phone pulak letak sepah-sepah sampai tak ingat letak mana.call pun tak guna sebab sy silent.ngee~
i love caramel pudding.selalu request aya beli dekat bazar ramdhan.dok la tunggu nak pergi bazar ramadhan setiap tahun.i thought susah nak buat cuz dia pakai telur.sy tak berapa reti and dia cepat muak sebab hanyir.so,this one sy buat without eggs.you guys should try it too.wink

p/s : diri sy makin hari makin menyeramkan laa.will let you guys know about it later x(

Best regards,