9
Komen

be good

Assalamualaikum =)
schedule sy dah start pack,sebab otw nak ke final kan.so,nothing better than blogging to made my day even sometimes terasa nak baling kasut dekat line wifi tu.

be a good friend people.bila kita buat baik,pasti akan dibalas baik.
dan kalau kite dah dapat kawan yang baik,balaslah dengan kebaikan.
kawan-kawan sy dah mengajar sy ape itu erti kawan.
kawan itu sanggup bukak 'kelas tuisyen' dengan menghantar berpuluh-puluh pic buku nota dia sehelai demi sehelai dekat whatsapp semata-mata sebab nak tolong kite supaya faham subjek tu.
kawan itu sanggup pinjamkan handphone dia semata-mata sebab handphone kite terendam dalam air milo.
kawan itu tibe-tibe je bagi kite wallet semata-mata sebab satu hari tu dia nampak wallet kite koyak sampaikan masa beli makanan dekat foodcourt,duit syiling kite berpusu-pusu masok dalam kuah sotong masak sambal.malunye mak aiii
kawan itu sanggup bersusah-payah tolong lelongkan baju kite yang pada masa itu salah size sebab dia takut kite tak boleh nak tarik nafas masa pakai baju tu.hee
kawan itu sanggup text kata-kata semangat pagi-pagi sebab dapat tahu kite ade test melalui twitter kite.
kawan itu tak pernah berkira dengan kite.tak pernah nak mengungkit dan yang paling penting,kite rasa selamat nak share everything dengan dia.susah dan senang bersama.
last but not least,they always by your side.
p.s : malam ni ade test.tak boleh lama-lama tengok blog.sorry guys.uhu
salam jumaat n thanks for following me people! :')

Best regards,


5
Komen

perfection

Assalamualaikum =)
i wake up in the morning....(singing)
just dapat tangkap lyric tu je time dengar lagu dekat iklan kereta hyundai or ford or im not sure act iklan kereta ape.tskkk.if korang pernah perasan iklan ni,kindly inform me the title.sy nak download.
thank you!hehe
i was..in the mood for a simple breakfast.
so i made a quick and easy breakfast.err ya,it just to make my life easy.
padahal malas.nak yang senang dan sedap.ciss
usually,sy memang tak pernah buat air panas untuk breakfast or ape-ape lah.sebab memang tak suke air panas pun.malas nak tunggu die sejuk.daripada susah-susah buat air panas,then tak boleh minum sebab nak tunggu dia sejuk,baik sy buat or minum air yang room temperature je kan?
trust me.yang tu bukan malas.it just my opinion.
in conclusion,sy akan minum air masak je hari-hari even orang offer nak buatkan air pun sy takmoh.lagi-lagi sy tak layan nescafe,cofee serta adik-beradiknye.
see,sempoi kan hidup sy?
tapi hari ni tak pasal-pasal sy buat milo ice pepagi ni.eheh
the blue one tu adik sy punya kerje.ask me nothing about that --'
sebabnye,semalam adik sy bagi sy minum milo ice yang die buat.sangat sedap n creamy then ade rasa macam vanillate.no wonder lah sebab adik sy ni memang pandai buat air.i ask her,ape ade dalam air tu.then she told me that she mix the whipping cream in her milo ice.
what a...perfect combination ha
it's super duper sedap.simply called it as a perfection.
enough said :')
gtg people,take care :)

p.s : merah untuk sabtu.wink

Best regards,


6
Komen

bawak lari

Assalamualaikum =)
just wanna update my recent activity.hukhu
for sure,setiap kali sy balik rumah family mesti request something.either cooking or baking,the most important is ada.ada makanan untuk they all makan hasil daripada sy try and error a new recipe.
they don't mind pun if dishes yang sy buat tu tak jadi.they all tetap makan sampai habis but mostly menjadi and sedap la kan (that's the main point to tell you guys =P)
list down je nak beli ape.ingredients pun parents yang belikan.then when i try a new recipe,of course la sy nervous kalau tak jadi but my family always support dengan buat muka excited tepi bekas makanan sebab tunggu makanan siap.how funny.hee
aya dosen't really like sweets.ibu more to western and she was so into it (same goes to me)
tapi kite dok mesia kan.kalau time petang-petang macam ni memang seronok la makan benda sejuk-sejuk
something fresh,cold macam tu dan acceptable
komain acceptable padahal family sy telan je pun semua yang sy masak.ehes
sy decide nak baking something untuk semua.yeay!(adik-adik jerit yeay)
so,this is the delicious way to conclude it all yet simple
chilled peach cheese cake
messy sebab berebut tadi.hehe.sy bawak lari cake ni cuz believe it or not,only this slice left.pheww.


sy amik recipe dekat sini
okay lah,salam jumaat korang.wink 
p.s : thank you Allah for the internet.whenever i need a new recipe,google has my back!


Best regards,


11
Komen

my blog is stopper

Assalamualaikum =)
hi guys
dari tadi sy study sebab balik je cuti cny ni,almost semua subject yang sy amik ade test.kalau physics,isnin minggu depan ni test 2 then hari jumaat in the same week ade test 3.
ohmaii.lect,boleh bergurau dengan cara yang lain tak?tskk
okay,stop complaining and stop jugak study for a while =P
i couldn't finish the whole book.thats why la membebel kejap.hee
just ignore my teeth.ehes

currently,i have a prob with myself.sy susah nak tidur selagi ape yang sy plan nak buat belum selesai.
kalau dipaksa tidur pun,otak sy masih buat macam-macam plan.so u see,dah macam 24/7 punya planner dah.contohnye,sy nak study.tapi belum complete lagi chapter yang sy study tu.sepanjang sy tidur nanti lah sy akan risau and keep on fikir tentang tu.hasilnya,tidur yang tak berkualiti.tsskk
well,esok macam-macam benda sy nak buat.
nak proceed dengan study jugak.

and
alamak.tibe-tibe ngantok pulak.kite continue membebel esok-esok je lah ye?hee
nighty night people,hope sy boleh tidur nyenyak.
have a sweet dream ;)

p.s : wondering.ape tujuan sy letak pic tu eh?macam takde kena-mengena je kan?ahha


Best regards,


16
Komen

so called

Assalamualaikum =)
it almost a year sy nak buat entry ni.tapi tak menyempat.tsskk
but now,it is published =')
btw,sy aira
muka sy ade banyak.ciss,motip kan nak bajet photogenic while introduce myself.wuu
cepat guess sy nak cakap pasal ape.
i think that u got it
yup,thats that
since ramai yang cakap muka sy ade banyak,so i try to figure it out
 sy tengok semua pic yang sy ade.then sy yang confuse.
ini sy ke?kenapa muka yang ni lain?yang ni pulak macam orang lain?which one is my real face?
i tot bila sy tengok cermin,the reflection is the truth but it is totally wrong.
sebabnye,bila sy tengok muka sy masa baru bangun tidur mata tak sepet,hidung mancung sikit (okay,geli) then masa tengah hari sy tengok mata sy sepet then pipi sy macam chubby sikit (mengelak cakap pasal hidung.haha) 
bila petang sy tengok dagu sy empat segi while malam dagu sy runcing sikit.
muka semua orang memang macam ni ke sy sorang je yang macam ni?
itu sy yang observe sendiri
banyak kali jugak orang cakap
"muka awak macam muka ex sy"
tapi ramai lelaki yang cakap macam tu,so it is
weirdo...........*whisper
teknik ape yang they all try nak apply pun sy tak tahu.
one of my housie,ade tampal pic dia masa dekat hostel dia sekolah dulu-dulu.then another housie yang nampak semua cakap one of her friends macam muka sy.style dia smile dalam that pic macam sy.
bila sy tengok sendiri.i do.muka dia lebih kurang sy sebab sy sendiri rasa macam itu pic sy.punya lah sama.
but this special someone.
tersangat lagi begitu ramai yang cakap sama.pheww.orang pernah panggil sy dengan nama dia tahu?sampai buat sy terpinga-pinga.even my ex dulu pun pernah fikir dia ni sy.adoi
is it sebab dagu sy yang sometimes empat segi ni?
masa mula-mula,sy excited tau bila ade yang cakap diorang jumpa kembar sy.but when i saw her,
i was down to the earth.she is pretty.please open your eyes people.tsskk.
this is her.sama ke?
p.s : act,cara pakai tudung je yang sama i guess sebab both of us suka pakai tudung kedepan ya amat.hee


Best regards,


4
Komen

temporary

Assalamualaikum n selamat hari sabtu korang! =)
Feeling good today.everything is just fine cuz finally,I got my beauty sleep.hee
senyum lagi.
before this,sy rushing buat macam-macam.2 presentation, 3 assignment harus settle n submit dalam tempoh 2 jam.4 hari sy tidur around 4 then pergi class pukul 8.my friend siap tersengguk-sengguk dalam class.then dia makan chewing gum untuk elak daripada lebih mengantuk.at the end,dia tertidur sambil kunyah chewing gum tu.pheww.tempat submit pulak nak jauh je each other.belum lagi tempat nak present.belum lagi printer buat hal.belum lagi jam dekat kedai printer dengan classmates yang also ade problem berkenaan print-print ni.twelve until two pulak sy ade class dan sy orang first yang harus present hasil kerja sy at twelve.ohmaii.nampak tak berapa banyak benda yang overlap dekat situ?nampak tak betapa busy nye sy?tercungap-cungap tahu?
Tapi semua tu dah settle dan sy boleh buat kuak lentang atas katil sekarang.ohnomnomm.
okay,kite tutup cerita boring tu
dan..
my happiness is temporary.sy diuji lagi
sy ni type yang tak suka nak marah-marah orang.kalau sy marah,sy akan nangis.first,sebab sy takut kena marah dengan orang yang sy marah.second,sy tak berani nak express my feeling.tak berani nak tunjuk yang sy marah.semua sebab takut.
bila kite buat baik,orang pijak kepala.orang cakap,buat baik biar berpada but in different situation,sometimes we have to.
u know,buat baik in another way.mengalah
tapi sampai bila?
sampai bila kite kena mengalah dengan benda yang sepatutnya menjadi hak kite?kite ada hak untuk bersuara untuk dapatkan ape yang sepatutnye menjadi hak kite.tapi demi menjaga hubungan,sometimes kite harus mengalah.tapi kenapa banyak situation yang berlaku dalam hidup kite,whenever someone kena mengalah.orang tu mesti kite?orang lain tak rasa benda yang sama ke?selfish ke mereka?
frankly,sy muak dengan perkataan mengalah.forever ke i just have to sit down and redha?
i always try to figure out the solution in many ways but at the end,its me.
mengalah demi kepentingan orang lain.tanggung kesusahan yang berpunca daripada orang lain
whenever i did it,kesusahan tu sy tanggung sorang-sorang.
hati ni sakit.
penat.
bengang.
kenapa sy selalu macam ni?
entah lah
take it in positive way,aira
thats all u can do
"it ain't easy but sometimes you have to forget what you feel and remember what you deserve"
sy kalau marah,5 minit je paling lama pun.just take time to think in silence.
then i'll be okay :D
p.s : kite emosi.maaf ye korang?hee

Best regards,


4
Komen

a plus plus in three days


Assalamualaikum and hi
as i said in the previous entry,i've been busy with education stuff and many more
result?
Almost 3 days dah ni sy tak sihat.i've got a fever and flu plus plus
(means,symptom demam yang perlu ada to prove that you got a fever semua sy ada except cough)
Sy sangat tak tahan bila demam.as you know,demam ni ade two type.type yang panas dalam dan panas luar i tot.
(suke hati je nak classify demam dalam luar bagai kenn =P hehe)
dan sy ni type yang panas dalam
usually,when i said that I’ve got a fever.major yang letak tangan dekat dahi sy akan cakap sy 
tipu
Uh.
Menci.
Padahal otak sy dah menggelegak panasnye.sometimes,if panas sangat hidung sy akan bleeding.

hidung sy sakit
selsema buat sy jadi rimas.jadi attention bila bersin then buat bunyi bising dalam class time class tengah silent sebab focus on lecturer yang bagi lecture.
bila demam sy tak suka makan nasi.sebab sy malas nak kunyah.tapi makan yang ni sy nak.ciss.nampak tak demand nye disitu?haha
just oreo berendam dalam dutch lady.bukan oreo actually sebab sy kena tipu dengan cream o.plastik nak sama biru je.tsskk
demam tak demam,workshop tetap kena masuk.sepanjang lecturer sy explain everything bout that mechine,muka sy blur habis.what he said just masuk telinga kanan keluar telinga kiri.sangat tak menarik perhatian sy sebab sy tak ade mood.mybe its too obvious sampai lecturer aim sy.ohmai.but this time easy je sebab mechine yang buat kerja.we all just handle that mechine.
nasib baik demam sekarang.bukan masa welding nanti
bila observe betul-betul,mechine tu macam mechine buat ABC kan?

the next day,which is semalam.sy keluar dengan housie sebab nak cari barang sikit.singgah secret kejap beli cake untuk housie yang lain.

just want to let you know.ini classie,housie and roomie sy,abil.bak kata ramai orang,mana ade aira situ mesti ade abil.orang akan pelik if jumpa either me or abil jalan sorang-sorang.hee
so you see.dull.inilah muka sakit sy tengah tahan kepala dari tersembam dekat meja sebab kepala dah berat sangat time ni.tak tau lah kenapa demam kali ni lambat sangat nak kebah.but its okay.sakit tu penghapus dosa.eh.am i right?
disebabkan sy tak berapa nak sihat,so semua barang yang 'sikit' tu dia yang bawak.itulah gunanya kawan kan?hee

gtg people.esok ada presentation and assignment yang nak kena hantar.see ya!
p.s : sy baru perasan.muka sy ni ade banyak kan?kejap macam ni.kejap macam tu.berubah-ubah.
betul tak?


Best regards,


4
Komen

recipe black bottom muffin with surprise centre


Assalamualaikum =)
this one is reupdate sebab sy tengok total page view banyak.huhu
a few minutes before,i flashback dialog time baru balik dari penang.masa tu,baru je turun dari bus.ibu jemput  dari klang central untuk balik rumah.
ibu,tengok ni
(sambil tunjuk seluar yang londeh even dah pakai belt)
takpe.nanti dekat rumah makan bebanyak
( senyum.mulut bentuk huruf D senget )
ngehngeh
sy kalau balik rumah,makan memang tak ingat donia.sangat banyak.mulut ada makanan pun nak sumbat lagi dan lagi.uh.bughok nye perangai.
dan ini lah saki baki recipe yang sempat dibuat before balik penang.
nafsu makan ni kan,cepuk karang baru tau.esok dah nak balik penang pun sempat lagi dia paksa tuan dia beli ingredients buat muffin.tuan dia pulak ngengade taknak bantah =P
this is my first round muffin.agak messy.center dia terkeluar sampai dah tak surprise.tehee

black bottom muffin with surprise center

muffins :

600g instant chocolate muffin mix
2 eggs
1 cup of cooking oil
2/3 cup of water

surprise center :
200g cream cheese

1 egg
1/2 cup of sugar
1 packet of chocolate chip
a pinch of salt

how to :
1.preheat oven to 180C

2.beat together muffin mix,eggs and water for 1 or 2 minutes.
3.add the cooking oil and beat it again for 2 minutes.
4.left aside
5.in the other bowl,put the cream cheese,egg,sugar and salt.beat until thick.
6.add the chocolate chips.mix it until it well combined.no need to beat.
7.fill the muffin liners.follow the sequence.chocolate -> cream cheese -> chocolate
don't fill it too much.takut terkeluar pulak muffin tu nanti
8.bake until if kite poke at the middle, the tester are clear.
7.done and smile :)


sedap sangat sebab dia moist.don't worry.muffin ni tak muak.my lil sis makan sampai tiga muffin terus dalam satu masa.weee
sie sehen dann Leute!
p/s : now on,seluar dah ketat.tsskk



best regards,