6
Komen

due to "i'm not hungry"

Assalamualaikum and hi.
hari ni,we all satu rumah tak makan ape-ape pun.we all tak diet.foods pun ada je dekat dapur tu but when one of us asked for food dia sniri pun tak tahu dia nak makan apa.the rest lagi lah no idea.semorang macam takde mood and idk why.
tbh,i'm not hungry.sy bosan dan salah satu cara nak hilangkan bosan is mengunyah.makanya sy selongkar dapur dan jumpa ini.if you just ada butter,bread,garlic and oregano then pop!good news for you because thats all you need to make
garlic bread
due to "i'm not hungry" i think this is more than enough.
to all yang rasa nak makan benda yang sedap but senang nak buat,i suggest you buat ni.sorry cuz i don't have any pic to share.mana sempat nak click-click bagai.already telan licin pinggan baru teringat nak click kot.my bad.aherher
usually,orang buat garlic bread time breakfast but i did it for supper.who cares =P
okay,just mix butter,garlic(cube) and oregano together in a bowl.then spread them on bread.after that bakar dalam oven sampai dia agak brown.sy guna pan yang boleh kapit tu je.kasi butter dia melt then angkat.done.ohya,if dekat bakery orang guna roti yang lain sikit kan?since i dont have it so i use gardenia.it works just fine.
goodnight people :)
p/s : edward cullen mesti lari kalau jumpa sy.uh

Best regards,


6
Komen

my reality is just different than yours

Assalamualaikum and hi :)
serious,i dont have stories to tell you guys.my routine these days sama je.nothing interesting untuk korang tahu.ade jugak yang sangat interesting.but it just for myself.i'm not ready yet to share it with you guys.if it really happen,then sure i'll let you guys know it then.wink
act,i wanna share with you guys this something.sy sniri confuse either ini instinct or it just a coincidence.who doesn't have instinct right?tapi tak semua instinct tu betul.macam ni.sejak kecik,sy perasan yang sometimes sy boleh rasa satu perasaan yang entah.idk how to describe it and benda tu still sy rasa sampai sekarang.feeling macam something yang tak baik.okay.lets skip it first.
sy nak bagitahu jugak,yang sy selalu jumpa orang yang sy mimpi.okay,imgaine.sy tidur dan mimpi jumpa this one girl.then bila bangun,sy macam fikir.who is she?i remember her face but idk who is she.then tak lama lepastu,sy jumpa orang yang sy mimpi tu in real life.sy tegur,sy tahu nama dia.tapi dia tak kenal sy.sy tak tipu.sy pernah mimpi sorang perempuan ni.sy tahu nama dia sya... something like that.i remember her face,semua.tapi sy tak tahu dia siapa.dah lama jugak la mimpi tu.then masa sy daftar f1.sy sekolah dekat kampung.first day,dalam kelas sy.i saw her!perempuan dalam mimpi sy!sy keep on je pandang dia.masa balik,dia hye sy.you know what?sy punya lah ramah macam dah lama kenal.dia baru say hye sy dah terus cakap
'i know your name.sya....'
 then she replied 'syazana.eh,mana tahu?'
 dengan selambe sy cakap 'oh,sy dah pernah jumpa awak dalam mimpi sy yang dulu2.'
hahah.selambe tak?gila woh.tercengang syazana tu(now,she is one of my bff)
when i ask her about this,dia cakap dia shock gila time tu.ehes
if you guys jadi syazana tu,you guys takut tak?macam psycho gila ah minah ni woi.haha
tu baru satu.ada jugak sy mimpi jumpa baby boy.he is cute and the rest is history.the most important,i also remember his face.then one day,time tu bulan Ramadhan.sy tengok tv.ade la dalam berita masa tu orang dekat Palestin ke ape entah sy tak ingat tapi negara yang kena bom la.news tu tunjuk suasana dorang solat berjemaah.also forgot what solat yang dorang tunaikan time tu.side kanan my tv ada sorang budak kecik tengah solat dengan aya dia.budak kecik kan solat main2.dia tak khusyuk.so i just focus on him.tibe2 sy tengok je muka dia.bamm!muka budak yang sy jumpa dalam mimpi tu!i feel like crying,cuz tempat dia kena bom kan.idk he still alive or not.yang pasti,he still in my mind:')
another one.sy kalau buat jahat,on the spot dapat balasan.sy pelik jugak.orang lain buat jahat bersiri-siri.sy buat sekali dah kena.kalau dulu sekolah,sy ni memang nerd sikit.follow je rules.tengok kawan2 buat benda nakal kadang2 nak je join.tapi bila sy join je habis semua lingkup.semua kena punish.hahaha.including me lah.sy tak puas hati.lain kali sy try lagi join kawan2 yang buat nakal dah berkurun lama.sy join je mesti kena.adoila.sampai kawan2 tak bagi join dah.sebab dorang cakap if sy join mesti kantoi or mesti semua kena denda.
so,back to our topic.instinct.sy assume ini semua just kebetulan.kebetulan yang banyak.dari kecik,if sy rasa something je after that mesti macam ade je benda jadi.memang kerap sangat dari kecik.tapi yang sy nak cerita ni sekarang.i think la.bond between father and her daughter sangat kuat.okay,ini sy memang baru perasan.sy memang la bukan anak manja aya.sy rapat dengan ibu but since form five.sy boleh rasa something pasal aya.pernah satu malam dekat hostel,i was crying yang gila macam tersedu2 kot.kawan2 mana yang tak risau?tapi sy pun tak tahu sy menangis sebab ape.if menstruation,sometimes i cry jugak without no reason.that thing sy rasa lain dan tak kan tersedu2 segala pun.ini rasa lain.hee.idk how to tell you.tapi sy tak ingat orang lain.i just remember my father.usually kalau sy rasa pelik2 ni,sy takut.sy mesti fikir family and orang terdekat.ibu also know about this cuz whenever i feel it,i will tell her.sy terus call ayah then his phone tutup.what laa.cuak nak mampus kot time tu.i call my mum.ibu said,aya baru je lepas accident.tak teruk pun.just orang langgar kereta je.ade jugak rasa macam ni then kawan kelas sebelah meninggal.then ade jugak incident yang sy menangis macam tak dapat control tapi tak tahu sebab ape sy menangis.sambil menangis sambil fikir kot!haha.then macam biasa.i call aya then dapat tahu aya tergelincir and jatuh.hmm.what a coincidence.
p/s : korang rasa macam ni jugak tak?mind share with me?:)

Best regards,


10
Komen

interview diri sendiri

Assalamualaikum and hi,
believe it or not.sy tak bercakap pun satu hari ni.sy banyak menaip daripada bercakap.kalau orang bercakap dengan sy hari ni,sy rasa sy mampu bagi dia feedback yang sangat annoying.i think la.tak tahu lagi sebab tak ade orang lain cakap dengan sy except ibu.if orang lain maybe sy reply dengan cara send whatsapp,tweet or ape-ape dekat phone dia.punya la tak bersemangat kan(bahu lembik)
don't waste your time.nah i show you.probability yang akan terjadi kalau orang cakap dengan sy hari ni.
conversation between ordinary me(banyak cakap) and me(now).ohok
ordinary me : hye aira!
me(now) : [no hye.just turn my head about 30 degree to see ordinary me]
ordinary me : kenape muka aira masam je?tak macam selalu?aira ade prob ye?
me(now) : nothing :)
ordinary me : eh,mane boleh nothing.usually aira tak macam ni tau.come on la.share with me.can?
me(now) : ni tak faham bahasa ke cemane ni?i said nothing kan?hmm?
ordinary me : sorry la.i just wanna help you 
me(now) : ko dah kenape?since when you care about me huh?
ordinary me : jangan la marah.takut x'(
me (now) : hailaa.nangis pulak dahh.lantak pi la situ.

currently,i feel no good.feel like crying and i hate it.tak brutal dah nanti.tskk.doakan sy yang terbaik ye?

Best regards,


2
Komen

kan elok tu?

Assalamualaikum and hi :)
okay,okay.i won't apologize for the same mistake.sure you know what =P
i'm trying to update my blog regularly.
do you know i don't like to wear baju kurung?sy dah cakap ke belum dekat korang yang sy sangat tak suka pakai baju kurung?when i was kid,maksud sy kid yang sangat kid tau.sy memang pergi sana sini pakai short or skirt sebab senang nak berlari kesana sini.lagipun,masa tadika memang pakai skirt.sebab tu dah biasa.if not,sy pakai jeans.yang penting,sangat la payah untuk pakai baju kurung.bila dah besar sikit,still jugak tak berubah.seluar je everywhere even pergi wedding orang.dialog yang selalu sy dapat(sampai dah hafal)
aya : kenape kakak tak pakai baju kurung?
me : tanak(serious kalau keluar je soalan tu rasa macam nak nangis.punye la tanak pakai.hailaa)
lepas tu mesti pergi dekat ibu.konon mengadu
me : ibu,aya suruh sha pakai baju kurung.
ibu : haa,pakai la.
you know what?sy sanggup tak attend wedding tu semata-mata taknak pakai baju kurung.banyak jugak la wedding yang sy tak attend(counting).as for me,baju kurung tu macam rimas.sangat tak bebas nak bergerak.when i was 12,sy prefect.selalu pergi sekolah lambat sebab tertinggal bus.ohok.selalu masuk je school area orang dah otw nak pergi perhimpunan pagi.then masa ni la sy macam memaki hamun kain sekolah sy.sebab dia buat sy lambat.sy pakai vest tu.alah,confirm you guys know how i look like kan?kain tu macam kain ape ntah orang panggil tapi dah macam ikan duyung rasenye.then usually sy akan angkat kain sy tinggi gila sampai atas lutut and naik tangga tiga'tiga so boleh naik tingkat empat y ada lapan belas anak tangga dalam masa tak lebih 41 saat.hee.well,aira kan.thats why kain sekolah sy selalu koyak=P
bila dah besar lagi sikit,sy start la pergi wedding pakai baju kurung and still.sometimes pergi wedding wearing baju or skirt labuh yang just nice.asalkan nampak sopan.
lately,i wear baju kurung for two days.baju kurung yang sama pulak tuu!i know,sounds disgusting but sy bersyukur gila sebab pakai baju kurung.imagine,i take bus and pergi satu tempat ni alone for something.pergi sehelai sepinggang macam tu cuz i thought nak balik hari.bus drop je sy dekat bus station situ sy terus pergi kaunter nak beli tiket untuk balik petang tu.sy tengok jam.the time now 1130.then aunty tu cakap tiket petang habis.yang ada just tiket pukul 1130 and 1200 for the whole day.aaaaa.sy baru sampai kot time tu.uh.terpaksa la sy pakai baju tu sampai ke esok pun.after this,serious rase nak bawak backpack everywhere.sepanjang sy pakai baju kurung tu sy rase sopan and selamat je.yelah,alone kot pergi balik!
now,i love wearing baju kurung and i feel good!tehehe

balik tu,sy tengok kain sy koyak.err,again?hahah
ohya,hari tu sy buat dessert.one of them is caramel pudding.them kot.see,banyak kot sy makan.sampai kalau kawan sy text
aira,whatchu doin haa?
....
...
uh,i know.mesti makan kan?--'
.....
...
...
come on la aira,makan lagi ke?!
bhahahahah.really sorry.as long as i'm home,i'll continue buat dessert and makan and makan and makan.phone pulak letak sepah-sepah sampai tak ingat letak mana.call pun tak guna sebab sy silent.ngee~
i love caramel pudding.selalu request aya beli dekat bazar ramdhan.dok la tunggu nak pergi bazar ramadhan setiap tahun.i thought susah nak buat cuz dia pakai telur.sy tak berapa reti and dia cepat muak sebab hanyir.so,this one sy buat without eggs.you guys should try it too.wink

p/s : diri sy makin hari makin menyeramkan laa.will let you guys know about it later x(

Best regards,