2
Komen

5 ish minute of curiosity

Assalamualaikum and hi
A guy : I....emm..I love you.
A woman : What? Wwwa what are you saying?
A guy : I love you. I love our relationship. I love what we have now.
A woman : But you are my bestfriend! No. I mean, you are my friend. My only friend. No. You are...                          (speechless)
A guy : Yes. I know you feel it. I feel you. I don't know. It is indefinable.
A woman : But you..
A guy : Yes. I'm getting married. I'm deeply in love with Angela but.. Okay. I want you to do something for me.
A woman : Anything.
A guy : Release me. Release me so that i can focus my love on Angela.
A woman : What do you mean?
A guy : Yaa. You give me a call then i'll be there for you. Yaaa..I...
A woman : I got it (tears coming)

movie apa yang complicated sangat ni hah *baling remote switch off the tv*
la-la-la-i-don't-want-to-know-your-ending, you complicated couple. huh
voice in my head : (apa yang diorang rasa eh? why la complicated sangat tu? love between bestfriend ke camne eh tu? aira, cakap tadi taknak tahu ending, ni kenapa keep on thinking ni?)
hey, itu love story! mesti lah nak tahu! typical me! :P
*switch on the tv but still. I don't know the ending sebab i tertidur --'

aira, you want to know the ending or not? if you want it betul-betul la! if you don't want to know why you act like you want to know but pretend that you don't want to know. i know what you want. yes,i know i don't really want to know but i want to know the ending and in the end  i don't know the ending. ngeheh

again! typical me! :P


Best regards,


3
Komen

such a lucky meng

Assalamualaikum and hi :)
those yang dah lama follow blog sy or you know me in real life, sy sure sangat yang korang tahu how sengal and chronic i am. 
yaa, i can be serious at time but mostly i crack (hashtag fact) :P
in this entry, i would like to share with you guys about my experience. so that my future husband a.k.a my man a.k.a my meng know me well and if he don't know kewujudan blog ni, korang yang kenal sy in real life ni please lah suruh dia baca. the rest, let him decide either want to reject me or whatever he want (redha)
it just common thing yang sy tak alert and buat banyak kali tapi tak amik lesson pun. eh no. i do take lesson but time tu jelah. after that lupa (tak berubah --')
i choose to be random so, mana yang sy teringat sekarang sy share. tak boleh share semua cuz i have a lot. i mean AAAA LOTTTTT! tehee
1. time sy sorang2, sy selalu sangat naik lif then keluar dekat floor yang sama sebab selama ni naik lif dengan housemate then diorang yang akan berebut nak tekan2 button tu. hey, i'm cool with that. continue your routine, my lovely housemates :P
*masuk lif like a boss*
lepastu bila sorang2 naik lif pun buat benda yang sama. lama je tunggu dalam lif tu. kenapa la lambat sangat lif ni naik tapi sy selalu tak check. bukan taknak check tapi lupa. ahah. then bila pintu lif bukak laju je keluar then realized yang sy keluar dekat ground floor sebab pintu lif tadi terbukak untuk orang naik pergi tingkat atas. ahaks. then usually kalau dah malu sangat sy buat2 pergi jauh sikit sambil gelak2. after 3 minute macam tu sy datang balik then baru tekan and balik rumah.
2. sy pernah masuk toilet then sy nampak pondan dekat sink tengah makeup. sy sure sangat yang dia tu pondan but at that time, disebabkan sy tahu dia tu pondan means sy tahu lah yang dia tu sebenarnya lelaki kan? sy gelabah sebab sy ingat sy masuk toilet lelaki. then cepat2 sy keluar then masuk toilet lagi satu. korang faham kan kalau kite tengah rush then kite akan cepat2. then rasa macam selamat la sebab rasa dah masuk toilet yang betul macam tu. hahah. sy masuk toilet tu halfway tapi kenapa sy tak perasan yang dalam tu semua lelaki?you know what happen huh?
*blush*
betul la toilet first yang sy masuk tu. i hate you, abang pondan -.-
3. dalam banyak2 flavour ice-cream, sy boleh get along dengan flavour mint, choc, strawberry, raspberry. eh wait.sy rasa semua pun sy suka makan. haha. dasar kuat makan.tapi kalau tempat jual tu ada mint ice cream, of course i choose that flavour. tak pandang dah flavour lain. ada one night ni, kawan sy belanja makan mint ice cream. tapi masa nak beli tu ice cream tu habis. sy dengan tak puas hati terus cakap dekat abang tu
"abang, ade lagi lah tuuu. sy nampak. abang jangan tipu"
 (nampak tak dia punya nak tu. oh aira -.-)
"hee. memang la ade dik tapi tak cukup one scoop pun nak letak dekat cone"
"emm. kalau nak bekas tu boleh?"
(stop it aira)
hahah. then abang tu bagi sudu and tissue. kawan sy dah geleng kepala dah tengok. dia mesti malu but i'm sorry. can't help it. i really want this ice cream. i have no idea la if i pregnant nanti. my meng, get ready okay?
4. sy pernah bangun tidur then my mum suruh goreng ayam. disebabkan mamai sy main campak je ayam tu dalam kuali without letak any serbuk kunyit or what. hahah. dah halfway sy baru perasan. kenapa ayam goreng sy tu pucat je. sy keluarkan balik diam2 gaul dengan garam and kunyit. sy memang cari pasal time tu sebab my mum tengah lapar. if sy bagi ayam yang pucat cemtu, confirm kena marah. eheh
5. sy pernah jugak masak cekodok then it turns out jadi macam keropok. hahah. i don't know why. maybe sebab masak dalam rice cooker kot. dia jadi nipis2 macam tu.
6. goreng telur pun sama. tak jadi macam telur goreng dekat rumah. ngee
ni camne nak terbalikkan ni? i fold it then masa makan rupa dia dah jadi macam ponjot ape ntah. it's okay babeh. i accept you just the way you are.wink
7. this is what happen when orang suruh sy goreng keropok tapi tak pantau macam mana sy goreng. i put them all in microwave! start from now jangan percaya sangat dekat sy. ngee

last but not least, i wish my meng can accept me later

Best regards,


8
Komen

cebut campai cempot

Assalamualaikum!
this entry is reupdate sebab sy rasa benda ni cute sangat and made my day. haha. 
get ready baca benda ni sambil pegang cermin and tengok mulut korang tau.






credit : zack zukhairi 
random thing yang sy nak share dengan korang semua. take care people :) 

Best regards,


0
Komen

06-05 people and 9-11 people

Assalamualaikum and hi people :)
as promise, here my entry about my birthday. those who know me might know yang sy taknak celebrate langsung birthday sy tahun ni (25th Sept)
no means nothing special to do but ibu aya wajib jugak wish! :P
reason dia sebab my first paper untuk final exam sem ni is on my birthday. yes memang boleh celebrate after habis paper tapi sy memang takde mood nak celebrate pun. setakat orang nak wish tu sy accept je but celebrate is no-no. pagi tu sy breakfast warm water je then continue study. i really didn't expect anything you know?
since ye lah. semua orang pun busy study and same goes to me.
but then i got surprises. trehee
1. 06-05 people
they are my housemates. cute sangat tau dorang ni. they all tak wish birthday sy pun the whole day and i'm cool with that sebab i dah mind set taknak celebrate kan but usually, memang kitorang celebrate la birthday setiap sorang. macam2 prank kitorang buat. one of it, kitorang pecahkan telur atas kepala one of us and the rest telur buat main baling2 between us. memang nampak macam normal la tu main telur kan but kitorang memang hentam telur tu betul2 atas kepala dia time dia tengah study (which is esok tu first paper untuk final exam jugak plus main dalam rumah =P) time tu satu rumah bau telur and tepung which is illegal sebab kalau kantoi ko kena tendang kolej. ahah. 3 hari jugak la bersihkan benda tu semua. tapi tak peduli la benda tu semua asalkan we have fun that night. my turn pulak malam tu around 12, sy tengah termenung depan meja study then one of them nak padam lampu hujung dia cakap and nak bukak lampu tengah but then dia tutup semua terus. i pun macam blur2 tau time tu. baru je nak cakap yang suis dia sebelah kiri then the others nyanyi birthday song. sy shock kejap sebab still tak nampak apa2. bila dah switch on lampu, i rasa nak gelak gila sebab no candles pun! why you switch off the lamp? hahah.wanna see my cake?

they are sooo cute. they know how i love sushi so they made it special just for me :')
creative and unexpected. thanks guys. i love you *wiping tears*

2. 9-11 people 
at night around 9-11, i got surprises too. this time surprises from people who-know-my-birthday-and-wanna-give-me-present-la. yaa i got gelang (at the first place cuz i got it one week before.ahha), cake, Big Apple, chocs, baju (this one consider as present kot sebab ada orang bagi tiba-tiba even dia tak mention its for my birthday pun :P) etc etc. surprised kot. never imagine yang ada orang care pasal birthday sy. thanks for all the surprises and wishes guys. at least, takde la rasa macam alone je. hee. 

p/s : at last, my parents tak wish pun sebab diorang lupa. sedih tau tak --'


Best regards,


0
Komen

stomach speaks

Assalamualaikum and hi.
well tbh sy taknak update pasal raya pun sebab dah lamaa sangat la benda tu. sigh
but i wanna share with you guys our first attempt untuk buat jamuan raya dekat kolej. dah lupa sikit tau sebenarnye apa yang jadi hari tu so i let my stomach do the talking la here. ahah. okay tak? serious unexpected idea since kitorang just ada rice cooker nak masak, bukan dapur (ni diam2 eh,sempat AJK kolej ketuk pintu rumah kitorang lepas ni sebab bawak rice cooker,siap korang). hee
Alhamdulillah, everything went well and ada moment yang sy sempat click sepanjang hari tu. we all siap divide task macam ada y buat foods, ada y buat salad, ada y buat drinks..etc etc
benda ni nampak macam pot luck pun ada. each member prepare something untuk semua then kite gather and makan sama-sama. pagi ahad tu kitorang dah keluar pergi beli barang.
sepanjang beli tu, you know la. mana pernah beli groceries sendiri. kitorang duduk kolej,bukan duduk luar.

kitorang ada 7 orang (sorang pergi camp time ni), makanya ada 7 benda y boleh dimakan. apa y kitorang prepare untuk satu hari tu :
1. nasi impit with rendang

2. nasi goreng with cendawan celup tepung eh nama dia?


3. spaghetti bolognese


4. chicken salad
okay part ni agak funny sebab bekas semua dah habis then ada benda alah ni je yang besar. hee. kitorang basuh bersih2 and gaul salad dalam ni.

5. french fries with black paper + mayonese sauce
6. fruits

7. drinks
cuba teka i prepare y mana satu? hee :P
we made it! even barang banyak tak cukup and tak reti nak masak sangat pun, tapi semua eatable la :P

 done my raya :)
simple kan?

p/s : masa dekat buat research haritu, sy baru tahu y cara sy taip selama ni salah. serious noob sebab baru tahu. ahha. so, start entry ni sy apply cara yang betul.



Best regards,


2
Komen

hakuna matata

Assalamualaikum and hi guys!
i'm sorry for the longg longgg silence.what laa bad aira,apologizing for the same thing.okay,as usual,kolej sy tu internet macam chipsmore then kalau line tengah ada,macam siput and sy pulak not in mood nak update tapi bila diorang yang duduk dekat kolej lelaki sebelah kolej kitorang tu boleh pulak bukan main laju dia connect kan.haih,gelojoh.ramai jugak yang dah tegur my blog lama tak update but as for me,selagi takde spider web terbaring luas depan screen time bukak blog sy ni kira okay lagi lah tu :P
kindly blame the wifi if you miss me here.ceitt (geli)
banyak cerita nak share so here i sum up my story in 4 month ni.
June : 
went to Penang and jadi budak anti-social secara tiba-tiba sebab internet just laju dekat library dan sy tak tahan sejuk library.tak tahan sejuk means dahi mesti cium meja kalau dekat situ (hope awak faham).so memang takde lah nak update blog dekat situ.lagipun,sy malu nak bukak blog sy dekat public.rasa macam oh man,i need ten hands to cover this large screen so that orang tak nampak sy tengah blogging.tehee.baik tak payah bukak pun kalau camtu kan :P
hakuna matata
everything went well.new sem,new friends from different backgrounds.wink 
July : 
Ramadhan kan?Puasa macam biasa je dekat penang tu.luckily,i tak craving makanan or kuih pelik-pelik yang susah nak jumpa.tapi ada lah satu kot?sy nak makan kuih badak berendam.don't know why.every ramadhan kan,ade je benda yang i mengidam and kuih tu sangat susah nak jumpa tau tak?dalam kawasan uitm ni ada bazar tau setiap petang.hari-hari sy pergi satu stall ni.sy tanya,
"abang,abang tak jual kuih badak berendam ke?"
"takde lah dik"
"alaaaaaaaaahhhh.abang niiiii"
boleh imagine tak sy pergi cakap macam tu dekat abang tu hari-hari.sampai la satu hari tu kan,pertengahan ramadhan if i'm not mistaken.sy lalu depan stall abang tu tapi hari ni dah malas nak tanya dah sebab tahu yang kuih tu takde.suddenly abang tu jerit dengan muka excited
"adikkkkk.abang ada bawak kuih badak berendam!"
i was like,serious la abang?bhahahahha.gelak besar dah time tu sebab tengok bekas yang dia jual tu ada dua je.i think dia memang nak jual dekat sy je ke macam mana?so sweet la abang :')

August :
 selamat hari raya people!will update a new entry about it later :)


September : 
i can't remember anything except my final exam and turned nineteen.will update about it later too :)


October : 
Came back home after nearly four-months in Penang for semester break.
last two sem,sy punya stuff banyak gila macam ohmai nak tarcabut tulang belakang angkat satu-satu pergi simpan dekat stor kolej budak lelaki.i think my housemates mesti cakap dalam hati 
"aira,it takes me 3 years kot to have a lot of stuff like this but you are here for 1 sem only!"
there's a lot of "ko bawak balik barang ko ni aira,sem depan aku taknak tengok banyak barang camni" coming out from my housemates and a lot of 
"laaaaah.banyaknyeeee barangggg" came out from my mouth when i realized yang i banyak kali ulang-alik pergi kolej lelaki tu hantar barang.hahah
so this sem sy dah amik lesson taknak bawak barang banyak-banyak.thats why sy balik lenggang (tapi takde lah lenggang sangat kot sebab barang ko still banyak daripada orang lain which is ade luggage satu,handbag besar gabak satu,bag laptop satu and teddy bear satu.hah amek)

so,that's how my four-months looked like.
mornight people :)



Best regards,